breien Creative Commons License 2009.01.28 0 0 320
Kedves cíprian.

Bevallom, "politikailag alulképzett vagyok", éppen ezért segítségül kértem a Wikipédiát.
A "politika" szót beírva, azt találtam. csupán pár dolgot kiragadva.

""programjaikban alternatívákat kínálnak a társadalmi problémák megoldására"

bevallom, eddig még csak azt tapasztaltam, hogy programok és alternatívák helyett, eddig még csak azt tapasztaltam, hogy "társadalmi problémákat generáltak" ebben az országban.

"az állam és a társadalom között közvetít"

sehogy sem tudom értelmezni ezt a megállapítást, ha a 2006-os ÉT-re gondolok, ahol a munkáltatói oldal kidolgozott "társadalmi alkuval" ment a tárgyalásra, ahol a "párt" (annak képviselője) elhajtotta őket a szlovákokhoz, mint a "régi szép időkben".

"programjuk a közjóra, az általános érdekekre irányul"

ezzel is gondban vagyok, mivel a híreket olvasva sehogy nem tudom a "közjóba" helyezni azokat az eddig feltárt több tízezer milliárdos károkat, amit ennek az országnak okoztak eddig, a saját javukat szolgálva. ( tudod, máig nem tudom hová tenni, hogy egy hivatalban lévő min. elnök esetében a "parlamenti viszgáló bizottság" a megállapításában az "elévülést" fogalmazta meg? ami egyértelműen nem a "közjóra és az általános érdekekre irányult".

"céljaik sokrétűek........" no itt sokkaltam be, mivel az elmúlt hatvan évben nagyon is egyrétű célokat valósítottak meg a saját hasznukat,az ország kárára.

Mindezek után, hiú ábránd csupán, hogy ezektől a pártoktól bármit is elvárhatna ez az ország.

Hidd el, nem az a több tízezer milliárdos kár a legnagyobb bűnük, amit ennek az országnak okoztak, hanem hogy olyan "példát" mutatnak a társadalomnak, ahol a tisztesség, a munka , a becsület devalválódott.
Sehol máshol Európában egy hivatalban lévő min. elnök a parlamentben nem engedhette volna meg magának, hogy olyan kijelentést tegyen "vegyük tudomásul, hogy a rendszerváltásnak vannak nyertesei és vesztesei is"??!! másnap ha bárhol máshol ezt merészelte volna tenni, légy nyugodt, már nem lett volna miniszter elnök, de még párt elnök sem.
vagy. emléxel az EP-s kampányukra? "nem érdekel a tisztesség, a jog, majd a végén elszámolunk"? mondta párt elnökként! és ez az alak, most EU. biztos? (itt ábrándultam ki elősször az EU-ból, majd amikor a 2006-os 10%-os költségvetési hiányt "elfogadta"? ettől a bagázstól az EU.

Mindezek után, már nem is csodálkozom azon, hogy mára "elkriminálódott" az ország.
-több évtizedes tisztességes munkát szándékosan jogsértő módon tesznek tönkre, s mindezek után, a képünkbe vágják "nyugodtan perelj be bennünket, talán tíz év mulva fizetünk valamit"!? Ezeknek semmit nem számít, hogy emberek életét teszik tönkre tudatosan (még élvezik is, hogy megteszik ), minnél magasabb beosztásban vannak, annáél több ember életét lehetetlenítik el. és még ők dicsekednek vele. A 2006-os októberi "budapesti vérengzések"után a parlamentben "viccelődtek" a sérülteken (még mindíg "parlamenti képviselők"?)
A legnagyobb veszélyt éppen az mutatja, ami abban a szegedi iskolában történt azzal a 10 éves kislánnyal. A pszichológus arra hivatkozott "a felnőtteket utánozták azok a tízéves fiuk". Az öt közül, legalább egynek a családjában biztos vagyok abban, hogy ilyen "normák" uralkodnak. Látod, már négy másikat is bele vitt ebbe a borzalomba. Ettől nagyobb problémának tartom, hogy az iskola mind ezek után úgy nyilatkozott " a pedagógus nem felel az iskolában, a gyerekek által elkövetett tetteiért"?! érted ennek a társadalomra nézve a veszélyét?
Mit gondolsz, mi okozta mindezt?
A Lánczi a múlt héten adott riport címében " elátkozott nemzedék jön",annyit tévedett, hogy az "elátkozott genaráció " nem jön, hanem már hatvan éve teszi tönkre 9 millió magyar ember életét. ( ha a Fidesz 98-02 közötti ciklusban nem rontotta volna el, akkor az mszp egy 10% alatti parlamenti tényező lehetne mára csupán ( az szdsz és mdf-el együtt sem érnék el a 10%-ot ) Ha sürgősen nem teszünk ellenük semmit, ezek még az ükunokáink életét is tönkre fogják tenni.

Eva Joly nyilatkozatait én csak így tudom értelmezni. A mi generáción , akik átélték ebben az országban az elmúlt hatvan évet akkor látja el értelemmel az életét, ha mindent megtesz azért, hogy ezt az "elátkozott nemzedéket" minnél hamarább eltávolítjuk a "döntést hozó" pozícióból. Igen, az igazságszolgáltatásnak ez lenne ma a legnagyobb próbatétel, hogy megvédje a polgárokat ettől a "parazita elátkozott nemzedéktől". Amint látod, ezek "újra termelődnek", mint a csicsóka. Ezzel végtelen pusztítást okozva ennek az országnak, ellehetetlenítve az utódaink életét is. A mienket már tönkre tették, miért hagyjuk, hogy az utódaink életét is tönkre tegyék?
Ezért kell minnél hamarább az előrehozott választást megtartani Magyarországon és a felelősöket a jog teljes szigorával felelősségre vonni az elmúlt hatvanévben elkövetett bűneikért, hogy az utódaink életét már egy "emberi életben élhessék", ne legyenek annyira kiszolgáltatva ezeknek a "kénye kedvükre", ahogy mi voltunk, s vagyunk mind mostanáig.
A politikát is ennek kellene alárendelni, hogy végre emberhez méltó életet élehssünk a szülőhazánkban.
Előzmény: cíprian (307)