Kicsit félresikerült a hétvégi magvetési tervem.
Szombaton nekiindultam földet szerezni, meg magokat nézegetni. A helyi gazdaboltban 10l kaktuszföld volt a teljes készlet, vetőmagból még csak néhány fajta érkezett. Átmentem a szomszéd faluba, itt két kertészet is van, de csak márciusban fognak nyitni. Következő próbálkozásom a faluszéli kis Tesco, néhány gagyi vetőmag volt, föld semmi. Kénytelen voltam továbbautózni egy OBI-ba. Itt végre találtam földet és zsákos marhatrágyát is, csakhogy a szabadban télen eláztak és jégtömbbé fagytak! Vetőmagból néhány fajta volt, szerintem tavalyi készlet, lejártak is voltak közte. Több, mint 50 km autózás és több elvesztegetett óra után belefáradtam és ebédet is kellett főznöm a fiúknak, így hazakullogtam a jégtömbökkel, vetőmagok nélkül.
Vasárnapra a langyos pincében kiolvadtak a földek, így elő tudtam készíteni. Tálakba-cserepekbe simítottam és elrendeztem a lakás ablakpárkányain, hogy átmelegedjen. Este Budaörs fele volt dolgunk, így gyorsan bevágtattunk az Auchanba, ahol a Kertimag szinte teljes választéka fellelhető 60-120 Ft közti tasak árakon. Rengeteg fűszernövény magot és néhány különlegességet is sikerült beszerezni (pl. feketegyökér, luffatök). Az összeírt listából már csak a ZKI magok hiányoznak, ezeket még ma próbálom megvenni a közeli Hermesben.
Bosszant, hogy elvesztegettem egy hétvégét, de ha minden jól megy, holnap este végre minden földbe kerül...