BZoltan Creative Commons License 2009.01.25 0 0 5179
Nem, az ökörszarv az természettudományosan nem igazolt dolog, viszont a szőlőgyümölcs héjának antioxidáns és tartósító hatása az biokémialag bizonyított. Szóval bizonyos fajtáknál a megfelelő érettségnél a kellően hosszú áztatással és seprőn tartással (sőt akár héjon erjesztéssel) kinyerhetők ezek a stabilizáló szerek a gyümölcsből és adott esetben a kén akár teljesen elhagyható.
Szóval a legnagyobb tisztelettel _NEM_, a kén nem szükséges és elengedhetetlen a stabil, tartós és friss bor készítéséhez.

Mondom, kóstóltam, láttam... persze lehet,hogy ármány áldozata lettem és a borász maga volt Rodolfó és egyébként is mindenki hazudik aki azt mondja, hogy lehet kén nélkül bort csinálni.
Előzmény: Törölt nick (5178)