Procti Creative Commons License 2009.01.24 0 0 2573

Kedves Doki!

 

Azt írod nekem, hogy "műtéttel több hónapot várni nem érdemes, mert a későbbiekben -persze nem napok, csak hónapok alatt- a járat terjedhet, burjánozhat". Nos, a jelenlegi dokim, aki szeptember 1 óta kezel (ő egy lézeres érsebész), szóval ő legutóbb 10 napja azt mondta, hogy egy ilyen sipolyt akár évekig is lehet tünetileg kezelgetnini (kúp + ülőfürdő). A  fiatalok szokták mindenáron sürgősen műtetni,. d emivel én közel edem az 50-hez (meg a halálhoz), nekem nem esürfgős, hacsak nemakarok mélg ebben az életembne strandolni, bicigliuzni, meg ilyesmi.

 

Nekem tulajdonképen tavaly március óta vannak heveny tüneteim,

-1. Először, tehát márciustól egy urológus háziorvos esküdött arra, hogy proctitisem van, meg egy elhalt külső aranyerem, majd ő azt "lekapja" és szedjem a doxicyklint.

-2. Másodszor májusban egy nyugalmazott gasztroenterológus endoszkópos főorvos megállapította, hogy kb. három belső aranyerem van, és felírt rá erős spéci kúpot. 

-3. Harmadszor a város legjobb sebésze egész augusztusban arra várt, hogy a tályog kigyűljön, és akkor menjek el vele a sürgősségire.

-4. Végül szept 1-én a város második legjobb sebésze privátiban lézerrel feltárta a tályogot és megálapította, hogy minden bizonnyal fissúrám van, ami vagy begyógyul a kúpoktól, vagy "fel kell frissíteni a sebet".

 

Ezek után hónapokon keresztül "szépen gyógyult", olyannyira, hogy jan 15-én a doki meg tudta állípítani, hogy "ez bizony mégis csak sipoly". Lerajzolta milyen az, és úgy magyarázta, kábé úgy kell megműteni, mint amikor egy féregjáratos retket addig hámozunk, amíg a rohadt részt ki nem vágjuk. Szörnyű!!! Szóval döntsem el, hogy kjezelgetem, vagy megműttetem, és műtét előtt két héttel egyeztessünk.

 

Szóval főleg azt kérdezem, hogy akkor most a hónapos várakozással burjánozhat, avagy már burjánzik is május-szeptember óta? Illetve, hogy az, hogy végülis sipoly, az mennyire törvényszerű, avagy mennyire az eddigi diagnózisok és kezelések (nem kellő időben történő beavatkozások) is okozhatták? 

Előzmény: Bánfalvi Péter (2571)