"Mit értesz azon, hogy szkennerrel derült ki, hogy Goya? Ha így derült ki az aláírás (mert másként nem látható), ahhoz még más vizsgálatok is kellenek, igazságügyi szakértő, aki megállapítja, hogy Goya vagy nem."
Nos én sem tudtam, csak miután megtaláltam egy nagyfelbontású makró fotónál egy szép tiszta, de igen apró Goya szignálást ami ráadásul 90 fokkal el van fordítva, gondoltam arra, hogy bescanneljem a képet illetve agyonfotózzam makrofelbontással. (szignótöredéket kerestem, ... hátha találok valamit)
A szignó ugyanis olyan pici, és felül is van festve, hogy nincs az az ember aki azt szabadszemmel észrevenné.
No itt jött a meglepi, mert a képemen hasoló szignók tömkelege van, és sok másmilyen is, illetve egyébb szövegtöredékeket is felfedeztem.
Ez alapján ma már ki merem jelenteni, hogy Goya úgy készített várlatot, hogy előbb folyamatos apró szövegekkel (amikert vagy irt vagy karcolt) szinte megrajzolta a kép vázlatát, és persze egyéb jeleket is festett.
majd az egészet addig festette készre amíg mindent eltüntetett amit csak a szem láthat.
Pld itt olvashatsz erről a legújabb dologról többet:
http://www.goyadiscovery.com/