Levendula68 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 76139

És ezek a jelenségek vajon nem ide tartoznak-e???

 

http://www.mno.hu/portal/609213

 

"A pusztulás szélén áll az az emberi közösség, amely nem képes biztosítani az elemi létkörülményeket a túléléshez – fogalmazott az MNO-nak Bogár László a megszaporodott fagyhalálokra utalva. Egyre növekszik a páriatársadalom aránya a teljes magyar társadalmon belül, akik egyre nagyobb vesztesei lesznek a közüzemi privatizációnak is – derül ki az MNO összeállításából. Hegedűs Zsuzsa állítja: Gyurcsányéknak már tavaly év végén lépniük kellett volna. Az egészségügyi és a szociális problémák érnek össze akkor, amikor magányos idős emberek fagynak halálra otthonukban. Kiderült, amit eddig is tudtunk: társadalmunk egyharmada nyomorban él. "

 

http://www.mno.hu/portal/609268

 

A tragikus megfagyások nem önmagukban állnak, vagy következnek be – véli Bogár, s mint kifejti: ha nincs meg az élelmezés, illetve az egészség elemi szinten sem, akkor az energiahiány – vagyis az elemi fűtési szükségletek kielégülésének lehetetlenülése – már „könnyen” megadja a kegyelemdöfést. ...

Több szinten is tetten érhető az e tragédiákkal kapcsolatos felelősség. Bogár szavai szerint mikroszinten abban jelentkezik a deficit, hogy „nincs már család, nincs már rokonság, nincsen szomszéd”, a közösségek széthullottak. Nincsen szolidaritás, nincsen önkormányzat, amely az átkötő közeg lehetne a mikro- és mezo-, vagyis az állami szint között – fogalmaz az egyetemi tanár. Kritikája szerint „nincsen már állam, és nincsen rendszer sem”, csak egy gátlástalan kifosztó gépezet szivattyúállomásai. "

 

 

Előzmény: Levendula68 (76137)