Elolvastam a linket.
Màr amennyit igy elsöre megértettem belöle - ha félreértettem valamit, kérlek javits ki - a gyér szàmu honfoglalok között nagy az àzsiai beütés, de van bennük europai is
(ami természetes, hogy ha azoknak az ösei is valamikor Europàbol mentek Azsiàba -làsd pl. a Kinàban talàlt (kb. id.e. 1000-bö)l tiszta europai jegyeket (enyhe mongoloid beütéssel) mutato csodàlatos épségben megmaradt mumiàk (egy fr. tud. folyoiratban is olvastam roluk) - mindezek anyai örökösödés terén. Apai àgon viszont az uralinak nevezett gének dominàlnak (szumir?).
A mai magyaroknàl és székelyeknél az àzsiai beütés màr csak 5%-os, a többi europai, balkàn...mondja a prof.
Eltekintve attol, hogy bevett szokàsukhoz hiven: a gyér szàmu àzsiai honfoglalokat szlàvokkal keverteti össze (megemliti ugyan, hogy <màs népekkel is>), abbol a tévhitböl kiindulva, hogy a KM-ben csak szlàvok éltek akkoriban, tehàt csak azok lehettek europaiak, elég érdekes ez a vizsgàlat. Szàmomra bizonyitàst nyer azoknak a tudosoknak az elmélete is (mint Pl. Dr. Nagy Sàndor), hogy a honfoglalo magyarsàg csak egy kis szàmu "hodito" (én inkàbb ugy fogalmaznék: behivàsra visszajött, régi emlékezet szerint rokon) nép volt, mely az orszàgnak nevet adott, de a népet nem alkotta.
S M.A. -ra is gondolok, aki szerint hiàba a sok keveredés, az öseuropai-magyar fajta olyan erös, hogy minden màs fajtàt képes magàva olvasztani, az uralkodo gének ujra és ujra kikristàlyosodnak, mint a patakba dobott kavicsok, homok esetén is, ezek elöbb utobb leülepednek és a patak vize ujra kristàlytiszta lesz.
Ennek bizonyitàsàt làtom abban , hogy a mai magyar és székely népben is ( a genetikai vizsgàlatok alapjàn) màr csak 5 % az àzsiai jelleg.