GPS Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1811

Kedves, drága, jó iszugy kollega. Minden betüdet figyelmesen elolvastam - és tökéletesen igazat adok neked mindenben.
Sőt - és lehet ezzel nem leplek meg - már rég utánaszámoltam én is a dolognak. De a poént a végére hagyom.

De előbb számoljunk.

- 1 négyzetméter laminált bútorlap 16 kiló. Nem kevés.
- 1 négyzetméter 5-ös rétegelt lemez tisztán 4 kiló. Fa merevítésekkel körbe számolhatunk 7 kilót (mert a szélei vastagabbak).

A különbség kemény 9 kiló - négyzetméterenként. Igenám, de mi most cirka 3 négyzetméterről beszélünk - tehát összesen 27 kiló különbségről.

Ez az én fix 1.000 kilós bódém súlyának a 2,7%-a. Kb. annyit jelent, hogy benthagyom-e a szerszámos-ládámat a bódében - avagy átteszem-e a csomagtartóba ?

De akkor jöjjön a poén is:
az én bódémba, gyárilag (Knaus-ilag) - egy szál funérlemezes, könnyitett-megoldás NINCS !
Minden az égvilágon sima, 16-os, laminált bútorlapból vagyon csinálva - beleértve az összes ajtót is. Ez valamennyire látszik is a kályha-részletfotón, amit feltettem.

Tehát nem kell aggódjak egy szálat se a súlykülönbség miatt - mert "egyik kutya-másik eb" alapon cserélek - legfeljebb szebb és korszerübb megoldású lesz.

Amúgy meg köszönöm a figyelem-felhívást...mert az ilyesmi akkor is jól jön, ha már valakinek előzőleg eszébe is jutott - mert ha viszont nem, akkor még idejében le tud állni a helytelen elgondolásával.

Elvégre azért beszélgetünk itt, hogy megosszuk az ötleteket - meg azért is, hogy összevessük amit tudunk, vagy tapasztalgattunk.

Tehát csak bátran adja elő mindenki az észrevételeit - amig lesznek érvek is - addig nem fogunk unatkozni :-)))))
.
Előzmény: Törölt nick (1797)