Pávek úr Creative Commons License 2009.01.13 0 0 122
Szabolcs Online > Szabolcs-Szatmár-Bereg > Felszólítás!
2009.01.13 06:07 órakor feltéve
2009.01.13 06:15 órakor frissítve
0 hozzászólás van ehhez a témához.

Alulírott Pusztai Sándor választó ezúton szólítom fel a vagy általam, vagy csak mások által választott országgyűlési képviselőmet, hogy minden jogi lehetőséget ragadjon meg hogy a 2020-ban Budapestre szánt olimpiai verseny rendezését megakadályozza! Pusztai Sándor jegyzete

Indokaim: Az ország fővárosának működését csak a vidéken élők megszorításai nyomán létrejött bevételből lehet fenntartani. Ehhez nem kért sem véleményt sem hozzájárulást soha senki, így egy tízmilliomod részben arra akaratomon kívül kényszerítenek, erre pedig ezidő szerint csak az APEH jogosult.

Az eddig nyilvánosságra került tervezet szerint az olimpiai játékokat 5800 milliárd forintos beruházás előzné meg, aminek döntő része erősen valószínűsíthető módon az azt igénybe venni nem tudó és nem akaró vidékieket terhelné. Az nem elégséges indok, hogy a beruházások többségére a fővárosnak amúgy is szüksége van, ugyanis családomnak is több dologra lenne szüksége, amely igények kielégítésére a főváros részéről korábban semmilyen közös kezdeményezést nem tett senki.

A fővárosban eddig végrehajtott beruházások egyike sem valósult meg a tervezett kiadási szinten, inkább jellemző a költségek többszörös túllépése. Ismereteim szerint a fővárosnak van elégséges saját jogú anyagi problémája, például a folyamatosan milliárdos veszteségeket produkáló BKV fenntartása, amihez a pénzügyi világválság néven ismertté vált porhintés idején is 40 milliárd forintot csikarna ki a fővárosi közgyűlés a költségvetéstől. Ezek alapján már az is nyereséget hozna az ország (tehát a domináns többség) szempontjából, ha a főváros közlekedését egy pár évre teljesen leállítanák.

Együtt érző érdeklődéssel kísérem, ha a tervezett gazdasági bajok orvoslására mondjuk a főpolgármester úr felajánlaná Horvátországban lévő ingatlanait, vagy például az autóit. Az már szinte említésre sem méltó apróság, hogy azok, akik 2020-ban már elhagynák ezt az árnyékvilágot, legalább a gyermekeink nyakára ne vállaljanak olyan kiadásokat, amikkel a mi aktív kereső és nyugdíjas éveinket már hatékonyan ellehetetlenítették.

Kérem, hogy mindezek figyelembe vételével induljon minden jelölt a kopogtató cédulák begyűjtésére 2010-ben 2014-ben és 2018-ban is.

- Pusztai Sándor -

Csatlakozom: Karel Pávek, tehergépkocsi-vezető