Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1869
aha, szerintem mi más szempontok szerint játszunk.

sztem gyakorlatilag csak a rohamgéppuskáknak van értelmük, mert ezek viszonylag gyorsak, de ugyanakkor tudnak nagy távolságra is lőni. persze nem akármelyik. na meg pár egyéb tényező is behatárolja a dolgokat.

1) lőszer: 5.56, vagy 7.62 nato. más egyéb vagy túl gyenge (9x19-ből rengeteg van amúgy), vagy túl kevés van belőle és nem tuti h. hozzájutsz (a kala lőszerek tipikusan ilyenek).

2) öntöltő puska legyen, ne kelljen külön tölteni

3) két fős csapatokban mozgok, vagyis a szerepek megosztásának nálam nincs különösebb értelme

4) a hangtalanság annyira nem érdekel, nappal nem számít, éjszaka meg a rövid látástávolság miatt egyszerre annyian nem szaladnak rám, kivéve ha besétálok nagyon közéjük. (iron manen ennek van valszeg jelentősége, nekem annyira nincs).

5) a marksmanship plust is szoktam nézni

namost ami ideális, az egy range: min 40-60, AP 6-os fegyver, ha jól látom, neked mások a preferenciáid. persze vascsővel lehet range-t növelni. az igazán ütősek, amik elvisznek olyan 60-as távolságra, azok sajna 7 AP-t igényelnek (tipikusan a hk g3, és az eredetije a modelo C, vagy fn-fal)

a colt commando-t néztem én is, csak kicsi a távolság amire ellő.

namost a két kritérium egyszerre nem teljesül, úgy látom :/ (kivéve a G11, de annak is speckó lőszer kell)

5.56os kategóriában úgy látom a SIG SG550 (5.56mm) a legjobb, 38 a range.
7.62-es kategóriában meg nincs olyan ami 6 AP-t tud. ezen gondolom persze lehet változtatni rod+springgel, meg cső hosszabbítással. a kérdés az, hogy melyik verzió a jobb, a 7.62-es, vagy az 5.56-os hosszabb távon. én hajlok a 7.62-esre, mert ebből a jobbak nagy távolságra biztosabban találnak, tehát már-már sniper riflékként is használhatóak (egy két fős csapatban nappal). de ha a svájci rohampuskába berak az ember csőhosszabbítást, az is bőven negyven felett lőne.

gondolom az evidens, hogy smg-t, pisztolyt lényegében nincs értelme használni. régebben beraktam kettőt mindenkinek, hogy ha olyan helyzet van, akkor jobb az,de gyakorlatilag nincs ilyen helyzet. beraktam két tokarevet pl, mert az ugye 4 AP-t igényel csak, de ha közvetlenül előtted terem az ellen, akkor is érdemesebb egy auto shotot leadni, kevesebb AP. shotgun ugyanez a kategória, sniper rifle két fős csapatba felesleges, éjszaka dettó. 7.62-es jobb automata puskákkal együtt szintén.
Előzmény: _midnite (1864)