Loushenka Creative Commons License 2009.01.12 0 0 14988
Köszi a választ, sajnos nem :-) De tényleg hasonlít kicsit a csipkeharasztra, csak kisebb, "jelentéktelenebb". Igazából olyan, mintha zsályát csíráztatnál pl. Vagy mint a miniatűr petrezselyem. És a sok kicsi zöldségből egy maroknyi kis gömböc áll össze. Valami talajtakaró növény lehet.

A fotó azért maradt le, mert még nem tudom feltölteni a gépre, technikai malőr folytán. De gondoltam, addig is megkérdem, hátha valaki ráismer...

Természetesen igazad van az ilyen helyeken vásárolt növényekkel kapcsolatban úgy általában. De azért van egy halom más szempont is.
Én például szeretek ebben az auchanos "turkálóban" virágot venni, mert
- 2, 3 ill. 400 Ft-okért dobálnak sokszor hihetetlen szép és különleges darabokat, amiket máshol akár 10x-es áron kapnék meg.
- ez az árukészlet hetente cserélődik, és alighanem jó helyről jönnek a páciensek, mert nagyon kevéssel volt még bajom, egy hét alatt meg nincs ideje az áruháznak leamortizálni őket. (Bár az igaz, hogy erősn próbálják. Pl. hiába érdeklődöm ott, egyetlen olyan alkalmazott sincs, akinek bármi fogalma lenne róla, mik is azok a növények, amiket "zöld növény mix" kódnév alatt árusítanak. Ez azért is vicces, mert így nem csak gondozni nem tudják őket, de pl. simán árulhatnak erősen mérgező darabokat figylmeztetés nélkül.)
- összesen max. 500 Ft-ot kockázatok velük. Minden növénybarát tudja, hogy a legjobb helyről, legdrágábban vásárolt növény is meghalhat - és elég bosszantó, ha nem "csak" a szépségét veszíted, hanem a sok ráfordított forintodat is.
- ritkán megyek "direkt" növényt venni, ezek a kis gazok viszont szem előtt vannak, ha vásárolok, és kiabálnak, hogy vigyem őket haza.
- 8 és 12 centis cserepekben laknak. És mivel panelban élek, és már minden egyes négyzetcentin imádott gizgazaim tanyáznak, meg kell gondolnom, mekkora méretű új lakóval merek még hazaállítani.
- nem csak a kóbor kutya hálás, ha hazaviszed, de az ilyen szerencsétlenebb sorsú növény is. Ez a kis UFO-t leszámítva minden Auchanban vett növénykém - pedig ez nem két darabot jelent - gyönyörű, egészséges és boldog.

Persze részben az is igaz, hogy az általad említett mentős kategória illik rám. Nem csak ezeket a töpszliket veszem ugyanis az Auchanban, de a már tönkrevágott, gyakorlatilag 0 Ft-ra leárazott roncsokat is, amiket egy félreeső kis tárolóba dobálnak össze. Az elsőt azért hoztam el, mert nem bírtam nézni a haldoklását. Ő egy jázmin volt, ami - tapasztalatból tudom - nem egy egyszerűen kezelhető darab. Gyakorlatilag már kimúlt három másik társával együtt, mert eredetileg olyan k.... drága volt, hogy senki nem vitte el. Ekkor a párforintos részlegről legalább egyet elhoztam. Hát, nagyon boldog volt! És az óta sem adta fel, szépen nő, míg korábbi kertészeti jázminjaim mind max. két hónapot éltek. Az óta vettem még tetszhalott borostyánokat és bubifejecskét is. Utóbbi szintén mindig elhalálozott nálam, ez a kis menekült meg szépen dolgozik az életben maradásért.

Na, ez jó hosszú lett.

Szóval várom továbbra is a tippeket, amint tudok, töltök fel képet is - remélem, Izéke akkor még életben lesz. Az előző kistesóját egy ideig életben tudtam tartani durva mennyiségű vízzel, merthogy kétnaponta totál lekókadt, és csak a sok vízre szedte össze magát. De asszem', végül túlöntöztem.
Előzmény: Lila Pereszke (14986)