RAMBO Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5147
OK, köszi az infót a bor stabilitásáról, ha nem muszály, nem matatom, hagyom úgy, ahogy megtermett. Nálunk nagyon fura volt 2008, töppedni ugyanis nem tudott a szőlő, mert a hűvös esős idő aug 15-körül kezdődött (egy nappal a muskotály-szüret után) és 3-4 nappal a rizling szüret előttig (okt. közepe) tartott. Tehát töppedésről szó sem lehetett, töppedt szemet egyáltalán nem szüreteltünk, csak teljes (talán túl) érettet és rothadásnak indulót - amit kiszemeztünk a fürtből. A levelezés csak a tőkében pangó víz kiszellőzéséhez volt segítség, mivel nem volt napperzselésre lehetőség sem az idő miatt.

Dörgicsén 2007 egyáltalán nem volt forró nyár, és a hosszú meleg őszből sem sokat kaptunk - ezért volt savasabb a bor akkor.

Amúgy a rizling szerintem is nagyon izgalmas - na jó, ebben az évben kevesebb a sav. Nem tudom eldönteni, van-e benne maradék cukor, egyelőre ként nem kapott, de 7 fok körül van a pincében, finomseprőn áll, nem hiszem, hogy baja lenne. Azon gondolkozom, hogy hagyjam-e tavasszal beindulni újra.
Előzmény: Cirfandlia (5146)