Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 10
iszugyi magától megpályázta a Sauerkopf-díj III. fokozatát. Ma írt magáról egy nekrológ-félét, de abban nem magával kezdte, hanem Schrödinger és Planck méltatásával.

iszugyi válasz | vissza a topikba 2009.01.09 06:12:31 © (4963)

Schrödinger is megprobálta a hatáselvet a Minkowski-térben megfogalmazni, de nem ment neki.

Erre fel marad a nem-relativisztikus megfogalmazásnál (1926, Quantisierung als Eigenwertaufgabe): A Schrödinger variáció elv a huszas évek szellemét tükrözi, ö megprobálta az energia kvantálást (Bohr) matematikailag megfogalmazni. Eleve beépítette valahogy a Planck állandót a Lagrange függvényébe, a mágneses mezöt kihagyta, és a megfogalmazását az egész térre értelmezte. Ki is kapott valamit a hidrogénatomra, de anyoncsapta a Planck állandó h értelmezését mint Lagrange multiplikátor. Itt meg is állt az együgyü fizikusok tudománya a mai napig!

Szász Gyula a múlt század hetvenes évek elején, miután elötte a kvark elméletet cafatokra tépte, neki állt az instabil kvantummechanikai rendszerek matematikai megfogalmazásához. A variáció számítás megfogalmazását a véges térben állította fel, észrevette a Planck állandó szerepét mint Lagrange multiplikátor és a munkáit öt cikkben publikálta. A hatodik cikkben kifejtette véleményét, hogy nem helyes megoldás az energia kvantálás, magyarul mondva, hogy fotonok nem léteznek, de ezt a cikket a Phys. Lett. már nem fogadta el. Innen kezdve müködött a nemzetközi tudományos diktatúra cenzurája: Szász indexre került. Az együgyü fizikusok meg meg is baszhatják az egész tudományukat a kvanummechanikában. És nem csak ott.
Előzmény: iszugyi (4956)