gaben39 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 104
Hy Mindenki!


Én hála a jó égnek kívülálló vagyok. Nem dolgozom a Pennyben. Az élettársam viszont igen, de azt hiszem, már ő is kiábrándult belőle. (és még finoman fogalmaztam :) ).

Azért, ha megengeditek, elmondom őszintén mit gondolok erről az egész mocsokról:
Kezdjük ott, hogy a párom elvégezte azt az OKJ-s szakmát, amit a Penny annyira büszkén hirdet. Sok helyen olvastam, hogy ez a tanfolyam nem szól másról, csak arról, hogy KIHASZNÁLJÁK az embereket. Van benne valami. A szerződésben 300.000 Ft-os tanfolyamról van szó, 6 hónapot kell ezért görnyedni a Pennyben. Ha bármikor megszakítod a 6 hónap alatt a tanfolyamot és nem nyomós érv, akkor pápá 300 rongynak, mert ezt kíméletlenül ki fogják belőled vasalni. Mellesleg egy ilyen tanfolyam max 80.000 Ft. Ja persze ez alatt az idő alatt egy büdös petákot nem vágnak az emberhez, mert a "munkájával törleszti a 6 hónap alatt a tanf. árát". Kész röhej. Rabló banda. A másik, ugyebár mindenki próbál hinni annak a mesének, hogy a tanf. után biztosítja a Penny az elhelyezését. (Ja, az a csoport amelyben ő volt, csak ő kapott állásajánlatot.)

Hurrá-gondoltuk magunkban- végre van állás, ebben a szar gazdasági helyzetben. Hát jól pofára estünk mind a ketten. A páromat a gyakorlati idő alatt szinte mindenki nagyon megkedvelte azon a helyen ahol dolgozott (inkább nem irom le, hogy hol). Azért, hogy felvegyék oda, a vezetőség rágta a területis fülét, hogy intézze már el, hogy oda kerüljön. (ez a vizsga előtt volt még, csak a tisztánlátás miatt)
A drága területis felhívta a páromat, hogy van hely........60 km-rel arrébb. Bevállalja? Igen?! vagy Nem?! Ő bevállalta. Jelzem, csak azért fogadta el az állást, mert azt ígérte a területis, hogy mihamarabb visszahelyezi a régi helyre.

Reggel 4-kor kelés, zötyögés a kib**ott hidegben azon a retkes buszon. Persze várni kell a buszra + a csatlakozásra. 3/4 7-re beesni a melóba. Lehúzni 6 +(1) órát a tetves kasszában (ahol még le sem ülhetsz!!! Minek azt), közben hallgatod az idióta, bunkó, köcsög, stb... vevőket, hogy : -ez mér' annyi?, -ez tényleg ilyen sok...?(De hisz tudjátok, minek ecseteljem). A főnök ba**gat, a műszakvezető szintén. Ezután próbálj meg időben lezárni, leszámolni a cash-t, utánna tűz a busz után. Hazafelé még 1,5 óra. Megérkezés 16.15-kor ........ a többire már nem jut erőm.
Gondoljátok el, a párom azért nem írta alá a szerződést, mert elírták a nevét , és ő kérte, hogy ha lehet, javítsák ki. Ennek közel 40 napja. Azóta persze b**tak kijavítani. Visszaküldték. Ő csak keresi a szerződést, nem találja. A főnőkénél próbálkozik, még ő is leb***a, merthogy miért nem szólt hamarabb, közel 3 hete feküdt az asztalon, közbe ide-oda dobálgatták. És közben senki nem tudott semmiről. Állításuk szerint. A párom most retteg, hogy megkapja-e a fizetését, mert a mai napig nincs aláírva. Persze már itt az ideje, hogy a köv. havi bérletet megvegyük (csekély 36.000 Ft), mert nem tud munkába járni. Napi jegy meg 2.000 Ft oda-vissza. (a legelsőt meg finanszírozd, ahogy tudod :) ).
Ha holnap nem lesz a számláján a pénz, mondtam neki, hogy mondjon fel.
Feljelentem ezt a büdös bagázst a munkaügyeseknél, és ha kell perelni is fogunk. Elegünk van ebből a ló*ba**ó Pennyből!
Ok, hogy miért:
1, a szerződés nem az ő hibája miatt nem íródott alá
2, sorozatos szabálytalanságok, és vétségek a foglalkoztatásnál.
3, mert csak..... :)