-g101- Creative Commons License 2009.01.08 0 0 112
Cáfolni nem lehet, hiszen egyikünk sem épít időgépet. Az összes többi meg csak logika és elméletek. Tehát mindenki csak a saját véleményét tudja mondani.
Szerintem az idővonal egyáltalán nem változtatható, hiszen ha visszamegyek a múltba, akkor olyan időbe, megyek vissza, ami már megtörtént és ami megtörtént, az már a múlté. :) Szóval nem fog mégegyszer lejátszódni ugyanaz azzal a különbséggel, hogy én is ott vagyok, mert eleve már úgy történt meg. Ez nem egy videókazetta amit ide-oda pörgetek. Ami megtörtént, az megtörtént. Tehát már az időutazás megkezdése előtt voltam a múltban. Sőt! Akár már születésem előtt is ott lehettem. Tudom, nagyon paradoxnak hangzik az egész, de ha nem úgy veszitek, hogy az idő telik és múlik ebben a jelenben, a jövő meg csak most alakul ki, hanem úgy, hogy az idő végtelen minden irányba, tehát folyamatosan történik az egész idővonal, akkor talán áttekinthetőbb az elmélet.
Filmes példa a kedvenc verziómra: Végső visszaszámlálás, valamit a Terminátor első része... persze van még ilyen film és sorozatrész is, csak most ez a kettő jutott eszembe.
Előzmény: Logikás (111)