Morzsakutyám Creative Commons License 2009.01.08 0 0 14306

Kedves Nemo,

kérésre beleolvastam most ebbe a vitaszálba.

Szerintem az apostol a test kölcsönös uralásáról beszél, és korántsem egymás teljes kölcsönösen uralásáról. Lenne is nagy káosz, ha kölcsönösen uralnák egymást a házastársak! Mondjuk, ha belegondolok, VAN is káosz a házasság terén a keresztények közt is, de asszem a káosz megléte pont nem az igazadat támasztja alá.

Nekem bizony uram a férjem itt a földön, holott ő (még) nem hívő - és teljes meggyőződésem, hogy ez a fölöttemi uralma Istentől való, és az, hogy magam ennek nemcsak alávetem, hanem hálás is vagyok érte, talán egyik magyarázata a házasságom harmóniájának.

Én nemigen látok különbséget fej és úr fogalma között. Kifejtenéd, hogy szerinted mi a különbség?

Másrészt nem értem a Sárával kapcsolatos ellenvetésedet. Miféle régi szövetségről beszélsz? Van jelentős különbség Sára házassági szövetsége és az én házassági szövetségem között? Ha az övé régi, és az enyém új, akkor miben változott a házasság szövetsége Sáráéhoz képest? Mármint nem emberi változásra gondolok. Mit változtatott Isten a házasságon? Szerintem semmit.

Előzmény: Nemo (14305)