Ez a hőtérkép nem hülyeség - valahol itt a városban láttam is kiplakátolva azon az útvonalon, ahol naponta járunk.
Üveggyapotpaplan a padlástérbe: tele van a padlás sose használt holmikkal, bútorokkal, iratokkal, "kinőtt" ruhákkal, gyerekjátékokkal... nagyjából felét lomtalanítani lehetne, de többi maradna: tehát valami járóréteg kellene a paplanra. Az eredeti 12 centis szigetelés felett vékony betonréteg van, egy újabb réteg fölé valami egyszerűbb kellene.
Végül is levettem a radiátorokat ahol lehetett minimálisra, (persze ha egy nem használt szoba kihűl, a szomszédos szobák fala is hidegebb lesz, tehát nem olyan egyszerű, hogy nem fűtök, ahol nem kell), nem vettem le a termosztátot ha elmentünk, ill éjszakára csak 17 fokra, tehát majdnem egész nap ment a fűtés mostmár 2 napja, És bár így nagyon sok a fogyasztás (kint most éjszakánként -10 volt), kicsit megemelkedett a lakás hőmérséklete.
Valószínűleg az volt a baj, hogy a hideg beálltával együtt utaztunk el, és bár a gázfogyasztáson nem látszott, de nagyon kihűlt a lakás, a falak. Végül is egy városszéli (pár fokkal mindig hidegebb van, mint beljebb) szabadon álló családi házról van szó.
Megkérdeztem a lányomat, akik egy kb ilyen alapterületű, de 2 szintes sorházban laknak, nem őrlángos új kazánnal fűtenek 20 fokra, villannyal főznek. Csak 300 m3-al kevesebb az éves fogyasztásuk, mint a miénk.