halkergető Creative Commons License 2009.01.03 0 0 106

"Ezt a földtulajdon esetében meg lehetett volna oldani egyszerűen, hogy az elvett aranykoronaértéknek megfelelő földterületet kellett volna visszaadni..."

 

Jahhhh! Ezzel tele lenne az ország olyan földtulajdonosokkal, mint amilyen én lennék. (Aki egész életére eltávolodott a földtől, csak idős korára tért vissza valamelyest.)

Azok a falusi emberek pedig, akik a '60-90 között a TSZ-ekben húzták az igát, visszakapták volna a bevitt 5-6 holdjukat, aztán nézhettek volna ki a fejükből, hogy ekkora földterülettel hogyan élnek meg a faluban, amikor a korábbi munkáltatójuk, a TSZ megszünt.

 

Hát ilyen egyszerű lett volna!

 

De ne bonyolódjunk nagyon bele, mert egyrészt nem a topik témája, másrészt meg nem érdemes. Ez már majdnem történelem, az pedig nem ismeri a "mi lett volna ha..." kérdést.

 

Mint egy korábbi postomban írtam, engem sokkal inkább zavar az, hogy a természetvédelmi szervezetrendszer a Natura 2000 programon keresztül - az állam képében megjelenve - rátenyerelt elég jelentős nagyságú magántulajdonú erdő-, kaszáló-, gyümölcsös-, netán szántó-, vagy szőlőterületekre, és sejtelmem szerint a várható beavatkozásával jelentős értékvesztést fog okozni a területek tulajdonosainak.

Ez még nem történelem, ez a jelenkor!

Előzmény: Zalancelot (105)