why2008 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 99
Üdv. A szembehelyezkedés nem okoz újjászületést. A bűngyűlölet és az igazság szeretete a következmény.

Ezt írtam : "Az új keresztény identitás tiszta szellemi megtartásához és megéléséhez pedig természetes szükség azon dolgok meghatározása, melyekkel szembe kell helyezkedni.
Ez a bűn és hamisság bármely formájára igaz."

Sajnos ebből (is) sok probléma fakad a vallások között, ahogy írtad is.
Mármint azon dolgok meghatározásából, hogy mi jó és mi nem az.
Nem egyszerű történet, ezért a konszenzushoz az alapbűnökre való szorítkozás vezetne, de szervezeti érdekből és egyebek miatt túl van bonyolítva...

A Szent Szellem egy. Egy helyről jön: a mennyből. Tulajdonképpen ő a bizonyítéka annak, hogy van MENNY, és hogy Jézus ott van az Atya jobbján.

Mát 3,11. "Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Szellemmel és tűzzel keresztel majd titeket."

(Keresztelő János- Jézusról.)

"Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk.
Annakokáért az Istennek jobbja által felmagasztaltatván, és a megígért Szent Szellemet megnyervén az Atyától, kitöltötte ezt, a mit ti most láttok és hallotok."

(Apcsel 2:33)

A Szent Szellem tartós munkáját a "gyümölcsök", az emberekben történt pozitív változások igazolják. Elsősorban az evangéliumban és Isten igéjébe vettet hit.

" De a Szellemnek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
Az ilyenek ellen nincs törvény."

(Gal 5:22.23)

A Szent Szellem tevékenységének jelei, Őt igazoló következmények a Bibliában találhatók meg. Olyan,mint a szél. Nem látható, csak a következményei.

Vannak hamisítványok természetesen, ezeket az Ige hitető szellemeknek , vagy más szellemnek mondja.

"Félek azonban, hogy a miként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől.
Mert hogyha az, a ki jő, MÁS JÉZUST prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy MÁS SZELLEMET vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek."
(II. Korintus levél 11: 3-4)

"A Szellem pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelmezvén."
(I. Timóteus levél 4:1)

-----------
ruach
Előzmény: Kadmon Adam (94)