zolibá Creative Commons License 2009.01.01 0 0 1845

Szia Tamás!

 

Nem ismerem a BA-nál dolgozók munkafeltételeit, illetve a szakszervezeteik vagy szakszervezetük követelését vagy követeléseit, de ne kritizáljunk már mindenkit azért, ha az érdekeit érvényesíteni szeretné és ehhez esetenként a sztrájk eszközét is igénybe veszi! Ez törvény adta jog. Ha nem az, azt mondja ki bíróság! Ha esetleg a törvény nem jó, akkor nem az azt betartókat, hanem az alkotókat kell kritizálni!

Megjegyzem, hogy ha a pilóták vagy légiforgalmi irányítók sztrájkolnak (nem feltétlenül itthon), ők sem szeretik, amikor a sajtó és a munkáltatók által is befolyásolt tömegek őket támadják hasonlóan.

 

A hatóság és a repülőtér működőképességével kapcsolatban viszont az állam kötelezettsége a működés fenntartása. A fegyveres biztonsági őrségről szóló törvény alapján az FBŐ olyan szervezet, amely az egyébként az állam kötelezettségét képező objektum őrzési, védelmi feladatokat látja el. Ennek megfelelően Ferihegyen az FBŐ hatáskörébe tartozó  beléptetési feladatok is állami feladatok, ahogyan a hatóság (esetünkben az NKH LI) működtetése is. Tehát az állam vagy a belépést vagy a portára (mint legközelebbi, javasolt az "A" porta) betelefonálás alapján kijövő NKH LI ügyfélszolgálat útján biztosítsa az ügyintézést!

 

Az is más kérdés, hogy épebb elméjű országokban a közigazgatás hivatalait a "köz" által hozzáférhető helyeken szokták elhelyezni. Ismereteim szerint a légiközlekedési hatóságunk tekintetében is volt már ilyen kezdeményezés, de mintha ez hamvaiba veszett volna.

 

Szerintem hasonlóan izgalmas a Közlekedés Biztonsági Szervezet elhelyezkedése is Ferihegy csak belépővel elérhető területén, leginkább, ha figyelembe vesszük, hogy tevékenységi körük a vonatkozó törvény alapján a vízi, vasúti és légiközlekedési balesetek, események és rendellenességek kivizsgálására is kiterjed, így a mozdonyvezetők, bakterok, matrózok, hajógépészek és egyéb, a területeken dolgozók szabad hozzáférését is illene biztosítani!

 

De azért, remélve, hogy mindenki, minden sürgős ügyét siekresen el tudta és el tudja intézni, amikor kell, kívánok mindenkinek eredményekben gazda boldog új évet! 

Előzmény: széles tamás (1844)