Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.12.31 0 0 906

Sztem fapadoséknál csak 1 irányú jegy létezik (  az általam már használt :sky, wizz, flyniki).

A hagyományos árképzésú társaságoknál van olyan, hogy az egyirányú jegy majdnem annyi, mint az oda-vissza. Viszont ez utóbbi néha olcsóbb, vagy sokszor ugyanannyi, mint a fapadposék idény béli járatai oda és vissza.  A fapadosék néha idényre,  de legtöbbször a pangó téli járatokra adnak akár a  bekerülési ár töredékéért ( néha 1-2 ezer Ft-ért) jegyeket. Így tudják szépíteni az adott járat telítettségi mutatóját, és szereznek egy-két szájhagyomány útján őket hírdető ingyen reklámhordozót. ( mármint az akkor utazó utasokat) Meg  benne lesznek a köztudatban, hogy már megint hírdetnek. 

És akkor vannak az általában hagyományos társaságok, ahol egy oda vissza, de átszállásos jegy olcsóbb, mint egy másik társaság direkt járata az adott 2 pont között.

Általános szabály sztem nincs, egyszerűen mindig a konkrét időre meg kell nézni az adott helyre induló járatokat, mert az árképzés kialakítása bármelyik tipusú légitársaságnál  éppen változhat. 

 

Én éppen néztem apartmanokat február elején, még a karnevál előtt, és a szigeten 120 € alatt nem igazán  találtam. ( Homelidays.com-on keresztül néztem, és kértem ajánlatokat) Igaz ezek a 2-4 fős kategóriák voltak, ami egy nappali kihúzhatós 2 személyes kanapéval, és egy háló. Szal igazából 2 személyre kényelmes, 4-nek már olyan , mint egy szálloda kis szobával.  A szigeten szállást meg 60€-tól fölfelé találtam ami fürdőszobás.

Előzmény: vélemény (905)