Epstein dr. Creative Commons License 2008.12.31 0 0 7283

"4. Az avarok itt külön vàltak és a semitàk nyomàsàra Kizàzsia tengerparti vidékére kerültek és pedig Palesztinàba, Sziriàba és Libanonba.
Màcsay-Lengyel szerint itt csatlakoztak hozzàjuk különféle magyar törzsek, akik utjukban ôket tovàbb is követték.
5. Az avartörzsek egy része Sziria és Palesztinina területén viràgzo birodalmat alapitott..
6. A màsik része itt több mururbeli törzzsel egyesült és a Nilus völgyébe vonultak, ahol àllapot àllapitottak és ahol Kr.e. 2357-1995-ig <avar-hun> fàraok uralkodtak, Prof. Keimer megàllapitàsa szerint.
7. A Palesztinàban és Sziriàban maradt rész Kr.e 2357 utàn északkeleti irànyban a Kàspi to vidékére érkezett és ismételten több magyar törzzsel egyesülve megalapitottàk a történelem àltal is elismert <AVAR> népet."

 

Valószínűleg a hurri kirajzás sajátos ismertetése akar ez lenni, mindenesetre először is nem értem, ha egyszer az avarok sok száz éven át léteztek a szerző szerint Kr. e. 2357-ig, akkor mi a csudáért kellett "megalapítani" őket. (Egyáltalán, hogyan lehet "megalapítani" egy népet???)

 

A Murur jelentése továbbra is bővebb magyarázatra szorul előttem.

 

Nem értem az egyiptomi fejezetet sem, mi történt pontosan Kr. e. 2357-ben, ki volt az a prof. Keimer, és pontosan hogyan is bizonyította Egyiptomban az avar-hun jelenlétet? Az ókori Egyiptomról szóló topikban egyébként esett szó az egyiptomi civilizáció elő-ázsiai gyökereiről, itt pedig a hükszoszokról. Feltehetően róluk is akar szólni az általad betett idézet...

 

The Hyksos (Egyptian heqa khasewet, "foreign rulers"; Arabic: الملوك الرعاة, shepherd kings) were an Asiatic people who invaded the eastern Nile Delta, initiating the Second Intermediate Period of Ancient Egypt. They rose to power in the 17th century BC (according to the traditional chronology), and ruled Lower and Middle Egypt for 108 years, forming the Fifteenth and possibly the Sixteenth Dynasties of Egypt (c. 1648–1540 BC). This 108-year period follows the Turin Canon, which gives the six kings of the Hyksos 15th Dynasty a total reign length of 108 years. The Turin King List, also known as the Turin Royal Canon, is a hieratic papyrus thought to date from the reign of Ramesses II, now in the Museo Egizio (Egyptian Museum) at Turin.

Előzmény: Nicsinyo (7273)