-c.v- Creative Commons License 2008.12.29 0 0 242
" Természetesen a nyugdíjasnak, ezért ha választani lehetne, inkább neki adnám a 2 millió Ft-ot :))) "

Mert valószínűleg neki ér többet.

Nagyon valószínű, hogy özv. Kovácsné eddig a rezsije és a gyógyszerei kifizetése után csirke-farháton élt, ruhára, cipőre, könyvekre, stb. már nem tellett neki. Ha neki adnánk a 2 millió Ft-ot, felújítaná a lakását, venne új ruhákat, és elkezdene színházba járni.

Kovács József egyéni vállalkozó eddig BMW-vel járt, és Szicílián nyaralt. Ha kapna még 2 millió Ft-ot, ezután a Bahamákon nyaralna, esetleg venne egy még nagyobb luxusautót.

De megeshet az alábbi eset is:

Özv. Kovácsné, miután rászakad a bank, masszív alkoholista lesz, és a 2 millió Ft-ot teljes egészében italra költi. Míg Kovács úr megelégszik a szicíliai nyaralással és a BMW-vel, és a 2 millió Ft-ból elküldi a fiát külföldre tanulni.

Nos, akkor kinek adjuk a 2 millió Ft-ot?

Annak, aki ezt hasznosabban (visszatérve az eredeti témánkhoz: az utasok számára kedvezőbben) el tudja költeni.

Ezt az éves költségvetésből nem feltétlenül tudjuk látatlanban megmondani. Lehet, hogy a Volán "alkoholistává válna" (presztízsberuházásokra költene), de az is, hogy MÁV teljes egészében járatsűrítésre vagy vonattakarításra használná fel ezt a pénzt.

A 2 millió Ft kifizetőjének (analógiánkban természetesen ez az állami költségvetés) mindenesetre teljesen mindegy, hogy kinek adja, mert 2 millió Ft akkor is 2 millió Ft, ha a nyugdíjas, és akkor is, ha a vállalkozó kapja.
Előzmény: -c.v- (236)