Sziasztok, szép jó reggelt!
Juditkám, nem nyúlós, hanem olyan megsülve mint a képviselő fánk töltetlenül
Nagyon sokat sütöttem már, csak mostanában kevesebbet, mert egyre rosszabb a liszt állaga, és én kézzel szoktam gombócokat formázni a tésztából, és nem volt maszatos, most meg már én is kanállal teszem a sütőlapra. Azt hiszem a receptárunkban a közösben már fenn van a rp, nem néztem meg, most ide írom a receptet, ahogy a könyvem írja: f.nagy angéla a család szakácskönyve:
Hozzávalók: 1/4 liter tej, 8 dkg margarin, 16 dkg liszt, 3 tojás, 1 tojássárgája (a kenéshez), 12 dkg reszelt sajt, só.
Felforraljuk a sóval ízesített tejet, felolvasztjuk benne a margarint, és állandóan kevergetve, belefőzzük a lisztet. Addig kevergetjük a tűzön, amíg az edény falától el nem válik, akkor a tűzről levéve, de még melegen beleütjük a 3 egész tojást, és alaposan kidolgozzuk. Végül, ha kihűlt, beletesszük a reszelt sajtot, és diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat sütőlemezre tesszük, és a tetejüket megkenjük tojássárgájával.Szép aranysárgára sütjük.
Isteni finom, nem sokáig szokott a tálban maradni.
![](https://img.index.hu/imgfrm/7/4/2/2/THM_0005287422.jpg)