slfi Creative Commons License 2008.12.27 0 0 31
Szia!

Nagyon szép karácsonyunk volt, de ami az úszást illeti az egész év nagyon jól sikerült a lányoknak. Nincs nagyobb öröm egy szülő számára, mint ha ilyen ügyesek a gyerekei. De ez az öröm Nektek is megadott. Nézegettem korábbi jegyzőkönyveket és láttam, hogy a nagy fiad már régen szállítja ezeket az örömöket.

Persze üröm az örömben az a sok támadás ami mostanában ér minket, biztosan te is láttad az úszóvilágon. Senki nem állítja, hogy az a jó út, amin mi járunk. (Persze szeretném megjegyezni, hogy a Fanni nincs túl hajtva, nem edz annyit, mint a 2000-sek, nincs neki szárazföldi edzés sem, még a torna tanárnőt is megkértük, hogy ne engedjen olyan gyakorlatot végezni, mely erősíti. Heti két tornaóráról el is hozzuk.Biztosan vannak akik kevesebbet edzenek ilyen korban, de tudjuk, hogy vannak akik edzenek annyit, mint a Fanni. Más kis egyesületeknél is a jó gyerekek az idősebbekkel úsznak.)

Nem tudjuk, hogy meddig fog tartani, de úgy gondoltuk, hogy ha csak 10 éves koráig akarja csinálni, akkor is lesz, mit megmutatnia az unokáinak.

Egyébként a mai világban nagyon nehéz a gyerekeket komoly munkára rávenni. Annyi egyéb kísértés éri őket (haverok, buli, a netről ne is beszéljünk.) Nyilván a gyerek, ha lehetősége van akkor a könnyebb utat választja. Ha nem így lenne, sokkal többen sportolnának. Nem véletlenül nincs annyi olimpikonunk. Egyébként is hány úszó ér el olyan eredményeket, amivel 14 éves korban érdemes napi 11-13 km úszni. Én azokat csodálom igazán akik nem állnak dobogóra még is úsznak(versenyszerűen) 14 évesen is.

Azért szánunk rá ennyi időt és energiát, ha mégis lesz kedve idősebb korában úszni, ne azért ne legyen belőle jó úszó, mert kisebb korában nem kapott megfelelő terhelést és figyelmet. Nálunk már volt jó úszó (Baján), aki felkerült Pestre és utána abbahagyta. Az idősebb edzők szerint a hirtelen nagy mennyiségű úszást nem tudta megcsinálni, nem tanították meg küzdeni. Nem tudom, hogy melyik szemlélet a jobb (12 éves korig 2,5-3 km és utána 8 km, vagy fokozatosan évenként emelve. Mi az utóbbit választottuk, majd az idő eldönti, hogy jól döntöttünk-e.)

Egyébként még elmondom, hogy az edző nagyon rendes ember és a gyerekek imádják. A nyáron 3 napra meghívta Fannit magához (neki is van egy hasonló korú kislánya). Vitte a gyereket mindenhová (strand, lovaglás, foci, stb.), persze az nem is akart haza jönni. Nem rég a kicsi (3 éves) meghallotta, hogy Attila velünk jön a versenyre, már nem is akart a mamához menni, hanem ő is az Attila bácsival akart jönni.(Pedig ő még nem sokat találkozott vele.)

Na azt hiszem kicsit kipanaszkodtam magam. Egyébként a BVSC versenyen az idén nem volt gondunk. Sokan voltak, de nekünk jó helyünk volt. Meglepetés is volt, mert a kupát eredetileg csak korosztályonként adták volna, a végén 1998-ig évenként adtak kupát, így a Fanni is kapott.

Kívánok Neked és Egész Családodnak Kellemes Ünnepeket és (Úszó) Eredményekben Gazdag, Nagyon Boldog Új Esztendőt!
Előzmény: motav (30)