certaldo Creative Commons License 2008.12.26 0 0 621
Hogy a nyakunkon? Már el is sodort! :)
Sajnos némi munkahelyi őrület miatt nagyon megcsúsztam, úgyhogy végül olyan komoly, napokra lebontott terv nem készült, amit elküldhetnék most Neked. Ami van, az egyrészt annak az elhatározása, hogy a hét napból 1-1-et fogunk Brugge, Gent, illetve Párizs "megkóstolására" szánni, a többi Brüsszel. (Párizsban már jártunk, az nagy szerelem, nem tudjuk kihagyni mikor ennyire közel van, B. és G. egy-egy napos kirándulás.) A szilveszter éjjelt biztosan Brüsszelben töltjük, ezen felül a maradék időben tennénk egy sétát a szecesszió nyomában, bemennénk sok múzeumba, mert azt nagyon szeretjük, nyilván a kötelező köröket is megfutjuk. Ami nagy segítség volt a nagyon kevés időben, amikor nézegettem a lehetőségeket az ez a lap. Vannak tematikus séták, térképpel, magyarázattal (szecesszió, gasztronómia, képregény-falfestmények, kinek mi)
Brugge nagyjából így fest, ez az egy amire volt egy kis időm:
Szent vér Bazilika
Miasszonyunk-templom (Michelangelo Madonna-szobra, amely az egyetlen olyan szobor, amely még a mester életében hagyta el Itáliát)
Groeninge Múzeum (világhírű flamand festők művei, többek között Hieronymus Bosch és Jan van Eyck munkái, hétfőn zárva)
Beguin-házak (apácazárda kertes udvarral, vízzel körbevéve, 1245-ben alapították)
Csokoládémúzeum (a csokoládé történetének bemutatója három emeleten egy kis kóstolóval a végén)
Belfry-torony (366 lépcsőfok megmászásával gyönyörű kilátás nyílik a városra, ha szerencsénk van, még az Északi-tengerig is elláthatunk)
A vár és a Hotel de Ville (városháza).
Szent János Kórház (az egyik legrégibb - 12. század, még ma is működő kórház)
Halpiac (Vismarkt) (régi, de működő halpiac kőpultokkal keddtől szombatig minden délelőtt)
St.Salvator katedrális
Jeruzalemkerk
Kruispoort (városkapu és azon túl a három megmaradt szélmalom)
Café Vlissinghe (1515 óta működő vendéglátóhely)
Gent sehol nincs, azt majd az utikönyvből megoldom.

Ha megjöttünk tényleg, komolyan segítek, de sajnos most magamhoz képest is nagyon készületlenül indulunk. Sebaj, így is nagyon jó lesz, biztos vagyok benne. 5-én jelentkezem, mindenkinek kellemes további pihenést és boldog új esztendőt!
Előzmény: Törölt nick (620)