Mijo Creative Commons License 2008.12.26 0 0 426

 

Nagy örömömre szolgált látni az MTV legutóbbi, Halra magyar! című műsorát.

 

Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy Magyarország legeredményesebb halféleségeket főző és sütő, különféle halételek előtt hódoló nagymogulját, Dr. Novics György, jónavű bajai ügyvédet mutatta be a tévéfilm.

 

Pontosabban kedves Gyuri barátom, bajai halászlé főzésének eddig fel nem tárt boszorkánykonyhai titkait hozta felszínre és mutatta be, az önmagát meglehetősen vehemens mértékben előtérbe helyező műsorvezető.

 

Szerény megítélésem szerint a film szóvívője túlcsacsogta magát e műsorban. Ismerve Novics doktor nagyszerű és színes egyéniségét, nem igazán hagytak számára komplex kibontakozási lehetőséget. A több, mint negyvenszeres első díjas bajnok főszereplője kellett volna, hogy legyen ennek a filmnek, de történt ahogy történt, imádatunk tárgyát képező halászlevünket ekként is mód nyílott széles kör előtt népszerűsíteni.

 

Innen is gratulálok Novics Györgynek, kiről elmondhatom, hogy Eperjesi Laci barátommal együtt kulináris értelemben véve példaképünknek tekintünk!

 

Már tervezzük azt a szakmai konzultációt, mely során legendás halétkünk minden szempontra kiterjedő boncolgatását áll szándékunkban folytatni, természetesen gyakorlati megvalósítás közepette az alkalomhoz illő minőségi kisüsti rakijákkal és termelői borocskákkal fűszerezve.