kilenctizenegy Creative Commons License 2008.12.26 0 0 74093

"Vagy csak az erre való megfelelő reagálást akadályozzák-jogvédelem, antifasizmus stb címszó alatt-hogy polgárháború legyen?"

 

Közkedvelt antiszemita toposz, hogy a "cigánykérdést" meg lehetne oldani a jog eszközeivel, csak a "gonosz zsidók" nem engedik.

 

Ezzel szemben a valóság az, hogy a cigányság beilleszkedési zavarával kapcsolatos társadalmi-gazdasági-kulturális problémakör jogállami keretek között nagyon nehezen vagy egyátalán nem kezelhető, a nem jogállami megoldásokra meg nem csak a "zsidók", de hazánk lakosságának többsége sem nyitott. A népközösségek elgázosításának, tarkónlövésének ideje lejárt. Ezzel általában mindenki tisztában van, az is, aki ezt szorgalmazza, és az is, aki ez ellen tesz.

 

Egyszerűen arról van szó, hogy a társadalmi elit szemben áll minden jogállmon kívüli megoldással, és az "antiszemiták" úgy azonosítják a zsidót, mint a társadalmi elit jellegzetesen viselkedő tagját. "Honnan tudjátok, hogy boszorkány?/Boszorkánynak van öltözve./De hát ti öltöztettétek így!/Nem...nem...de..."

Előzmény: Heesh (74057)