tomeckk Creative Commons License 2008.12.24 0 0 895

sziasztok,

 

most voltunk velenceben kocsival (hala a magyar sinbohoc vallalatnak, mar a jegyunk is megvolt, alig akartak visszavaltani, merthogy bankkartyaval fizettunk), 8 ora pestrol, mestreben parkoltunk az allomas melletti parkolohazban (hetkoznap 6, hetvegen 10 penz a napidij). 1 euro a vonatjegy velencebe, 9 perc alatt van benn a vonat, ami igen gyakran jar. autopalyadij a tolvaj szlovenoknal 35 (fel evest kell venni minimum), olaszoknal 6.4 egy utra (marmint a trieszt-velence kozti resz).

 

3 ejszakat voltunk, holtszezonban (dec19-22) 90 penz naponta itt: casa santa maria formosa. sarokszobaban laktunk, mindket iranyban volt canal view, nagyon romantikus volt (kellett is, 10 eves hazassagi evfordulo volt)

 

sztem a vaporetto berlet felesleges; a varoson belul max 1 ora alatt mindent elersz gyalog, az utvonal gyonyoru, a csatornan pedig atkelhetsz traghettoval is (50 cent az ara)

 

az aradassal szerencsenk volt, mar vege lett, mire leertunk. a vizallasjelentes itt (ha 100 centi alatt van a dagaly, akkor nincs gond): http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/EN/IDPagina/2104