Kedves újvári,
Épp tegnap adtam fel Neked egy írást, amit azt hiszem elõtte nem küldtem el. Többszörösen is félreértetted amit mondtam. Elõször is olyat nem mondtam, hogy ha valakinek állami házassági engedélye van, az parázna, hanem azt, hogy az államnak nincs felhatalmazása házasítani, a házasság intézményét felülvigyázni, vagy azzal manipulálni.
Gondolom a házasságod nem azért tartod hitelesnek, mert az államnak tettél esküt, hanem azért, mert a feleségeddel egymásnak.
Visszakérdeznék azért. Ha az állam, mondjuk a jövõben még jobban megbolondul, s azt mondja: mi adtuk az engedély, hát most meg visszavonjuk, mert nem tetszik a pofád. Ha ilyet tenne akkor a házasságod érvénytelennek minõsítenéd?
A házasság két ember szövetsége Isten elõtt, ha egymásnak esküt fogadnak, s ehhez nincs szükség egy szélhámos bürokrata bandára. Az állami házassági engedélyezést egyébként csak alig több, mint másfél évszázada vezették be az élet minden aspektusát uralni akaró, illuminátusok által kontrolált kormányzatok.
Olyat sem állítottam, hogy az egyházi esküvõ hitelesebb, mint az állami, azoknál fogva, hogy az egyháznak sem adatott meg a házasítás engedélyeztetése. A házasság egy az Édentõl kezdõdõen önmagában önálló intézmény, sem államnak, sem egyháznak nincs hatalma fölötte.