Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 355
+ Nógrádkövesd: OFF (és ígérem, nem is szólok hozzá többet ebben a témában...) Elnézéseteket kérem, ha félig tájékozottan szóltam hozzá. Csak a történelem felületes ismerete miatt mondtam, amit. Hiszen tudjuk, hogy Lengyelország sokáig egyáltalán nem létezett államként, éppenj azért, mert a német és orosz elnyomó hatalmak (igen, már a XIX. sz-ban is azok voltak) igényt tartottak rá. Épp az ilyen határvidékeken, de még ezektől jóval beljebb is. Ezért _is_ ismerünk egy Oœwięcim nevű kis falucskát ma egy bizonyos nagyon rosszul hangzó német néven. :(

Valahogy úgy vagyok vele, hogy mindig az elnyomott / "őshonos" nép nyelvén szeretem hívni a településeket. Semmiféle nosztalgiát nem érzek az OFFOFF Monarchia iránt sem (főként, hogy az egész a gerinctelen habsburgok érdekeit szolgálta ONON), tehát Pozsony és Brno stb. És semmiféle Danzig.

Peace. :) ON

Számos képen megfigyeltem, mennyire hasonló a lengyel vasutak, állomások, megállóhelyek hangulata a mieinkhez. Sőt élőben is, Warszawa-Varsó-Warschau :) és Białystok közt. Nagyon klassz ország. Szerintem.
Előzmény: paca664 (353)