Ferig Creative Commons License 2008.12.20 0 0 5102

Ezzel a módszerrel vannak fenntartásaim. Kisebb űrtartalmú hordóknál (max. 50-100 liter) el tudom képzelni, de nagyobbaknál költségesebbnek, körülményesebb-nek gondolom, mint a "száraz kénezést".

 

Először is pl. egy 250 literes hordóhoz kell ~250 liter tiszta (iható) víz (nem ciszterna víz, mert az általában nem tiszta), aztán be kell állítanod egy adott hatóanyag töménységet ( de milyet?) és azt lehetőleg az egész év folyamán tartanod kell, azaz rendszeresen kell ellenőrizned megvan-e a hatékony töménység, szükség esetén meg pótolnod kell a hiányt. Azután, ha jön a szüret mit kezdesz, cc. 1 m3 kénessavas vízzel, ha történetesen 4 db 250 literes hordódban is ilyen víz van.

Mellesleg mi lehet a hatóanyag? Vízben feloldott kéndioxid azaz kénessav, és milyen legyen a töménysége...?

 

 

Előzmény: cippur (5096)