vrobee Creative Commons License 2008.12.20 0 0 13292
1. Igen.
Hozzáértők javítsanak ki, de én _elvi_ akadályát nem látom egy, a mainál is akár 15 cm-rel alacsonyabb belépési magasságú, a MillFav űrszelvényébe beférő (=a mainál tágasabb belterű) akár egyterű közúti villamosvasúti jármű :) megtervezésének. Az elektronikus berendezések valszg. a kocsi elején-végén férnének csak el, ezek viszont az állomáson túlnyúlhatnak. Ez nyilván egyedi tervezésű, ezért viszonylag drága kocsik lennének. Összekötés esetén tehát esetleg nem a végig közlekedő, hanem esetleg csak a Mézeskalácsig eljutó betétjárat lehetne ez. Ez viszont felszíni közösperonos átszállást jelent az (amúgy számban alulreprezentált) újpalotai utasoknak.

Az átszállást nem szeressük, de M1 és 69 közt jelenleg viszonylag jó minőségű átszállási kapcsolat van: mindkét jármű idulását az időjárás viszontagságaitól védett, közúttól távol levő, meleg helyen lehet megvárni (69 többnyire bent áll). Ennél egy felszíni közösperonos átszállás egyáltalán nem biztos, hogy jobb. Egy kéregállomásban előforduló már valszg. igen.

2. Igen. Ennek ellenére én (ezen felállás szerint, tehát Rendezőn nem lenne semmi fontos) átraknám a vasúti megállót a Hungáriához.

3. Igen. Kérdés, hogy a két vasútvonal között akarunk-e átszállást létesíteni.

4. Az enyémet ez, mint kiegészítő megoldás (ebben a Rendező nélküli felállásban) egészen megnyerte, mint a Nagy Lajosos (3-as) vonal természetes folytatása. Az újpalotai vonal is jöhet erre, ha nem az összekötés mellett döntünk. Ekkor viszontaz 1-es villamos és M1 közti átszállási kapcsolatot meg kell oldanunk. Ezt amúgy sem ártana.

5. A Dózsa a Keletit végétől 300m-re van, szerintem legalábbis az állomás simán kéregbe tud addigra kerülni. (Ez hogy jön ide?)
Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (13290)