hajjajj...
asszem még saját komp.ja is van :)
de az biztos, hogy a BSI méri előtte és mögötte is a nyomást, és abból következtet az eltömődöttségére, és az alapján vezérli a kényszerregenerálást, illetve ha már az sem segít (mert ha folyamatosan alapjáraton gyökölsz a belvárosi dugóban, akkor az se tud működni), akkor egy "Unblock diesel filter" üzenettel megpróbál rávenni téged, hogy húzzál ki egy kicsit a pályára, és segíts neki kormot égetni.
(az elvileg úgy működik, hogy az összegyűjtött korom is elégethető, csak éppen nem a kipufogóban szokásos 1-2 száz fokos hőmérsékleten, hanem magasabban. És ha "magasabb" fordulaton mész vele folyamatosan, akkor némi Eolys-szal segítve, meg egyéb befecskendezési praktikákkal el tudja érni, hogy a szűrő hőmérséklete megemelkedjen a korom elégetéséhez szükséges szintre.)
Ja, és elektronikának meg plusz ott van az Eolys tartálya is, aminek szintén mérik a szintjét, továbbá az autó a betankolt gázolaj mennyisége alapján adagolja pluszban az Eolyst.
Szóval nem annyi a kiherélése, hogy beteszek egy átmenő csövet :)
De mint már emlegettem, én inkább használni akarom, mint kiherélni.
Nem értek egyet azzal, hogy az usában vagy akárhol máshogy csinálják, és ezért fölösleges nekem erőlködni. Valahol, valakinek el kell kezdenie, és tökre örülök, hogy van lehetőségem ilyet választani.
Nézd meg Svájcot, vagy Kaliforniát (az usában! :) ). Svájcba már a 80as években is külön motorokat fejlesztett minden gyártó, mert nem engedték be a többi szutykot.
Mindenféle trükkökkel tudták csak elérni az ott megkövetelt kibocsátási szinteket.
Kalifornia dettó.
Szóval van ahol gondolnak a környezetükre, és az unokáikra...