alibi-man Creative Commons License 2008.12.15 0 0 15765
Ez is egy a médiától származó csúsztatásokból. Ezt a témát már korábban alaposan megtárgyaltuk. Lécci keress vissza! Még a keresztmetszetet is megtalálod, az sok mindent elmond. A szerencsétlen terepviszonyok miatt nem igazán lehet más megoldást alkalmazni.

Ami egyébként hirtelen nem látszik a csatolt képen (bár gyakorlott fotós rögtön kiszúrja) a felvétel egy hasonló magasságú dombról készült. Az is látható, hogy a két domb között kb. 300 méter távolság lehet. Ugyan ezt át lehetne hidalni egy völgyhíddal, de ez azért nem jó, mert a domb mögött (ahol a fotós állt) egy elég meredek emelkedő lenne - hacsak nem enyhítik a meredekségét valami hídszerüséggel. Egyébként érdekes kérdés, mi az olcsóbb, a híd, vagy az alagút?

A völgybevágásokról is esett már szó. Cirka 8-9 millió m3 földet kéne elhordani. Ez megfelel nagyjából egy 3000 km hosszú, 3 méter széles, 1 méter magas falnak. És brutális mennyiségü fuvarnak. Nem említve a tájon ejtendő csúnya sebekről, és qaz elvesztett 1. osztályú termőföldről.

Szlovéniában ettől kevésbé gázos helyen fúrtak mostanában két alagutat.
Előzmény: elemes2 (15762)