Törölt nick Creative Commons License 2008.12.14 0 0 1307
Sziasztok.
Azzal kezdeném első hozzászólásom ezen a fórumon, hogy nem vagyok egy nagy számítógép guru, eddig elsősorban a szoftveres oldallal foglalkoztam, ami most visszaütött... Alapvetően ismerem a számítógép hardware elemeit pl be tudok helyezni egy RAM-ot v. kicserélni a video/hangkártyát is ha kell, de most elakadtam ezért a segítségeteket kérném.

Van egy "házam" Asus AS99127F alaplappal, a gépen windows Xp fut.
A probléma: egyik nap, mikor bekapcsoltam a gépet, a win betöltés után lefagyott az egér, majd restart után már kép sem tárult elém (sötét képernyő). Próbáltam többször újraindítani, de mindhiába; már azt hittem a szintén (alaplaphoz hasonlóan) nem túl fiatal monitorom mondta be az unalmast, de ma csatlakoztattam egy másik monitorhoz és addig minden rendben is volt, hogy betöltött a BIOS, de utána megint elsötétült minden. A monitor gyakorlatilag kikapcsol..

Mi lehet a probléma és legfőképp a megoldás érdekelne!

Megpróbáltam megmozgatni az egységeket, csatlakozókat, hátha kontakt hiba miatt van, de semmi...
Ismét hivatkozom hiányos hardware ismereteimre, az alaplapon látok egy "biztosíték dobozra" (?) hasonlító kis kék kapcsolódobozt 8 db fehér kapcsolóval amiről nem tudom hogyan kell állniuk (ON/OFF állás?). Egyelőre erre gyanakszom, de világosítson fel valaki, aki otthonosabb a témában, vagy hasonló alaplapja van és tudja mi lehet a megoldás.
Előre is köszönöm a segítséget!!