Holicska Endre Creative Commons License 2008.12.13 0 0 218

Uraim! (hát vagy hölgyeim:)  )Én ugyan nem értek mindezekhez, csak ötletelek. De ez arra elegendő, elindítva egy egy gondolatváltogatást, hogy észre vetesse velünk, mennyire fontos életünk rengeteg terén a PUFFER, mint átfogó olyan... Igaz, a topicnyitó a fűtési pufferre gondolva nyitotta ezt, de mi jól elbeszélgetünk sok más alkalmazásáról. Van is min. Hisz még a tüdőnk is rendelkezik egy átmeneti többlettárolóval, egy kis minipufferral. Hogy átvészeljünk pár perc vízközeget, vagy hogy elegendő légtömeget tudjunk -megfelelő nyomással párosítva- a légút tisztítására felhasználni. Hapci!

Szép dolgok ezek, és éppen az így kialakuló kontrasztból veszem észre, hol is tartunk. Az isten adta alkoholból sem tarthatok annyit, amennyit a jog megadta földemen előállítok?! És igen, lehet nekem a jog és technológia adta mozdonyom a kertben, de nem tankolhatom tele?! Szabályok, szabályok mindenhol. Az Eu szabványos uborkával együtt.

Szerencsésebb e szempontból az erdei vadkan nálam, neki (még) nincs a territóriumán pl. szolvák-magyar v akármilyen nemzethatár. Neki csak egy korlátja van egy őrült másik faj, aki psszióból vadássza. Szerencsére időnként szabályok szerint. :)

 

Valóban nincs jelenleg diesel kocsink, de már mindegy is legyen vagy ne, ha mindenképp, azzal is egy szabálykerülő gazember vagyok.... :)

Who ki ne dobd azt az égőfejet, vagy inkább add nekem. Arra még mintha nem derült volna fény, hogy az adózott pénzemből kereskedelemben megvásárolt (esetleg primerkörben elhasznált) étolajat szabálytalanul égetném el a kazánomban.

Bár most ti jöttök:) Valami szabály?

Előzmény: Who111 (217)