evska Creative Commons License 2008.12.12 0 0 2954

 

 Sziasztok!

 

Remélem tudtok nekem segíteni.

5 hetes és 5 napos terhesen voltam hüvelyi UH-on az egyik klinikán, az orvos 20 mm-es petezsákot látott, ami szerinte üres volt, és szabálytalan (hold) alakú. Azt mondta, szerinte ez missed abortion, bármikor elkezdhetek görcsölni és vérezni. A vizsgálatot fekve végezték.

Átmentem az SZTK-ba, ahol nem említettem ezt a leletet. Ott félig ülő helyzetben csinálták a hüvelyi UH-ot: szabályos kör alakú volt a petezsák, és volt benne egy halvány felhő, a doki szerint ez egy rendes hat hetes terhesség.

Este több órán keresztül hasfájás, vérzés nem volt. Másnap reggel irány az SZTK (klinikai orvos szabadságon) főorvos szerint minden oké: petezsák és kis felhő megint, 6 hetesnek megfelelő. De hogy megnyugodjunk, csináljunk hCG vizsgálatot a vérből. Eredmény 2200 mIU/ml. Azt találtam, hogy ez a normál tartományon belül van, de azért az alsó határhoz közel (5- és 6. hét: 850-20000).

Persze mindkét helyre megyek kontrollra jövő héten, de az még olyan sokára van.

 

Akkor most kinek kellene hinnem?

Nem korai kimondani a missed ab-t egy db korai UH alapján?

Egy negyedik orvos szerint ekkor még sokszor nem lehet látni embriót a hüvelyin sem. Nem lehet, hogy a hold bemélyedése volt az embrió?

Tudom, hogy így látatlanban ezek fura kérdések...

Köszi,

Éva