Én is fürdetem az enyémet, mert fehér az alapszíne és eszméletlen mocskosra tudja magát fetrengeni. Ráadásul ha már nagyon koszos, valószínűeg viszket a bőre, mert csomókban tépi ki a bundáját. Kicsi korában fennen protestált a fürdetési hadművelet ellen, mostanában viszont tűri zokszó nélkül, időnként nyalogatja a pofácskáján lefolyó vizet. Amit utál, az a szárítkozás. A hajszárítót csak leteperéssel együtt lehet alkalmazni, akkor is csak pár percig.
Kicsi korában ő is üldögélt mellettem a kád szélén ameddig zuhanyoztam, pofácskáján elmélyült érdeklődés, mancsával megpróbálta elkapdosni a vízsugarat.
Inni egyébként ő sem szereti a tejet (ha csak havonta egyszer kínálom meg vele, megissza), a víz a legjobb éspedig az amit a teknősbékáról lehet leinni. Száraz kaja a büntetés kategória. Amikor hasmenéses volt és csak azt kaphatott, inkább nem evett 3 napig. De minden ami undorító, jöhet: csirkenyak (csontostól), zúza, nyers hal, libaszív. Ezeket előbb gondosan kiveszi a tányérból, csak a földről esnek jól.