taormina1 Creative Commons License 2008.12.11 0 0 5063
Szia RAMBO, már régóta készülök, csak nem jutok hozzá, hogy mégegyszer megköszönjem a segítséget; Remek termésünk volt (persze a MI körülményeinkhez képest) csak a permetezést rontottam el az idén; nagyon sokáig semmi betegség nem mutatkozott, így preventiven nem is permeteztem, aztán hirtelen tömegesen tört ránk ez a fürtrothadás, vagy mi, de a leveleken egész végig nem mutatkozott semmilyen kór.

Sajnos az új telepítésü négy tö nagyon lassan fejlödik; egy-egy cérnavékony ágacskát fejlesztettek csak az idén.

Azok a nagyon öreg tövek, amiknek már csak egy év haladékot akartam adni, hogy szakértö metszésed mellett megmutathassák, mit tudnak, na ezek nagyon szépen fejlödtek, egyik-másik még termést is hozott, de szép erös hajtásokat mindenképp.

Azok a bizonytalan eredetü, vékony tövecskék viszont, amiket valószínüleg lebújtatással hoztam létre, nem is fejlödnek rendesen, meg nem is teremnek, holott már sok évesek. Ez talán evvel a "direkttermöséggel" függ össze? hogy ha az ember csak úgy ledugja, akkor direkt nem teremnek? pedig a szomszédok soxor kérnek ebböl-abból egy vesszöcskét, hogy meggyökereztessék. Akkor azok sose fognak teremni? Hogy van ez? ezeknek mi legyen a további sorsa?
Előzmény: RAMBO (5050)