jim202 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 10

Szóról szóra úgy van, ahogy vajk kolléga leírta.

 

Ezzel nem is lenne baj, mármint a konstrukcióval, ami szerint van egy cég a bank és az ügyfél közt, aki sok esetben felvállalja a sok nyűgös papírmunka, biztosítások, adók stb. ügyintézését, kezelését egy nem túl magas, a havi részletekbe, "bérleti díjba" épített költségért.

 

Ez pl. ausztriában, németországban és még számos egyéb helyen működik is évek, évtizedek óta.

 

A baj, mint mindíg, a magyarokkal, a működő német konstrukció magyarmódra történő megvalósításával van.

Tehát amennyiben egy magyar cég, egy magyar bankkal (akár ugyanúgy EUR alapon) kötött szerződése alapján, kialakítana egy hasonló bérleti konstrukciót , magyar ügyfelei részére, mikoris mindhárom felet az ügyletben a magyar jog, az itteni, számunkra inkább ismert törvények védik az esetleges, gyorsan meggazdagodva, ilferrósan eltűnni akaró csalóktól (nem a konkrét cégről van szó, hanem a bevált magyar szokásról).

 

Nem lenne drágább itt sem a konstrukció, DE - és itt a lényeg - itt a magyar tulajdonú, magyar céget a magyar adóhatóság ellenőrzi, tehát adózni kell, nem lehet adót, járulékokat elcsalni, azokkal extraprofitot termelni, majd 3-4 havonta megszűntetni a köztes, homeless nevén futó céget. Már nem (régebben, főleg az építőiparban működő számlagyárak virágoztak), mert kifejezetten figyeli az A-PEcH, az ilyesfajta kérészéletű cégeket, azoknak vezetőit, tulajdonosait, és az azokkal számlakapcsolatban lévő cégeket is.

 

Ezért inkább mennek a magyarok cégetalapítani a magyargyilkos tótokhoz, a svábokhoz stb., azok meg örülnek, hogy majd a magyar ott fog adózni, de ráb@sznak mind, mert a magyar az nem adózik, ha csak teheti, mert rászoktatták, hogy nem muszály, így ott se fog, inkább becsődölteti a céget, és csinál másnap másikat.....

ENNYI.

 

Előzmény: csaba70. (9)