CanGuru Creative Commons License 2008.11.25 0 0 55
A lentebb javasolt pályaszám átírás szerintem azért sem jó, mert 7 jegyű pályaszámok is voltak régen... Ilyesmi csak úgy lehetne, ha jobbra vagy balra rendezve lenne írva az eredeti szám, előtte/mögötte nullákkal kitöltve, ha kevesebb jegyű. Ez esetben esetleg az ellenőrző szám jelenthetné a korszakot, ha muszáj, de nagyon nyakatekert megoldás... :- ... és főleg nem mutatja a kocsi jellegét! Teljes, sorozat szerinti átfordítással meg eléggé más szám lesz a végeredmény... Ráadásul mindjárt két száma lenne a kocsinak...


Én inkább abban látnám a megoldást, ha külön közlekednének a két korszak-csoport járművei. Azaz lenne egy időszak, amikor csak az Ep. III-as (és esetleg régebbi) járművek közlekedhetnek, feltéve, ha van rá nagyobb igény, és elegendő vontató illetve vontatott jármű ennek a megvalósításához.
A nap további részében pedig csak és kizárólag a preferáltabb Ep. IV-V-ös járművek közlekednének. Így nem is lenne keveredés a kocsik között, ami a történeti hűséget ássa alá (persze ettől még mehet nosztalgia vonat, akár teher is, de az meg úgyis zárt). Célszerűen ez az időszak a nap elején vagy végén lehetne, hogy ne kelljen többszörösen pakolni.

Az alábbi képen látható megoldás mondjuk nem rossz, bár modellben a két szám nehezítheti az azonosítást (nem egyedi kocsi esetén), főleg, hogy a modern rejtetten van felírva. Viszont ez a megoldás csak mostanság és csak a nosztalgia járművekre jellemző, nem szívesen pingálnék minden kocsikra plusz számot, főleg, hogy modellben ebben a korszakban ezek zárt vonatban közlekednek (ha jól gondolom).


Viszont ha már felvetődött az átfordítás!
Nincs valami olyan táblázat, ami a régi és az új betűs jellemzők átfordításában segít?
[size7]Sajnos a '67-es MÁV-os jellegrajz albumom most nincsen kéznél, mert kölcsön adtam (úgy emlékszem, hogy abban volt ilyen).[/size]
A régi betűjelekben egységesek voltak a vasutak, avagy pl. a német és a magyar betűk többé-kevésbé eltértek?

Konkrétan pl. egy Ep. III-as Thrs kocsi az most mi lenne? I...? Vagy pl. Gwhu mi lenne most?
Előzmény: Wolf27 (51)