apca Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1062
Figyelj ide, te nagyon egyszerű!

Lassan írom, hogy te is megértsd: Fizetek valamiért. Annyit, amennyi a szolgáltatás ára. Azért fizetek, hogy a feladott cuccom eljusson oda, ahová küldöm. Függetlenül attól, hogy mi van a borítékban -egy majom farkára kötött ecsettel készült mázolmány, vagy Beethowen befejezetlen szimfóniájának megtalált vége.

Nem arra vagyok kiváncsi, hogy merre tart a cucc, hanem az érdekel, hogy célbaérjen. Épen, és hiánytalanul. Ennyi. Ezért fizettem. Annyit, amennyi a tarifatáblázatban szerepelt.

Nem kevesebbet. Nem akartam Nyíregyházára utazni Budapestről 10km-re érvényes jeggyel. Megvettem a teljes útra szólót. Viszont nem vagyok hajlandó azért külön fizetni még, hogy a kalauz minden megálló előtt megjelenjen, és közölje, hogy hol vagyunk. Viszont azt is elvárom, hogy ne szállítsanak le a célállomás előtt, és a csomagjaim is elvihessem, bármennyire is tetszenek a mozdonyvezetőnek. Az sem nyugtat meg, ha csak úgy jutok el a Nyírség fővárosába, hogy -miután letettek a vonatról- autóba ülök, és avval utazom.

Érted már? Ezt gondolom 20-as IQ-val is meg lehet érteni. Vagy neked még ez is bonyolult?