sziporka66 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 4575
Csarli88 ez teljesen olyan mintha magamat olvastam volna azzal a különbséggel, hogy nekem már a harmadik gerinc műtétem megvolt. Engem is L5-ös műtöttek 2-x-r,  

Legutóbb L4-el és mind három kiszakadt, ugyanúgy gerinccsatorna szűkületem van és kopás, de nincs hegesedés.  Szerintem te is gondolod a testi jelekből, hogy itt nagy a gond, főleg ha ne tudsz ülni, állni és menni. Ezek sajnos a gerincsérvesek jellemző tünetei. Én csak a harmadik gerinc műtét után lettem jobban valszeg a L4-es sérv nem hagyott nyugodni.

 

Remélem a fizikó terápia, segít, nekem nem segített inkább romlott tőle az állapotom, de nem jelenti azt, hogy TE nem javulhatsz tőle( nem vagyunk egy formák). Viszont nem végzik el a műtétet, ha nincs rehab előtte, csak akkor, ha mint nálam bénulás vagy vizelettartási probléma állt fen.

Jó lenne, ha lenne valaki melletted, aki lelkileg és testileg támogat, ha meg ez kevés, még mindig inkább kérd szakember segítségét, aki elbeszélget veled, mert a depressziónak is vannak fokozatai. Ne, hogy ugy jár, hogy olyan mély legyen, hogy már nem tudsz vissza jönni ebből a krízisből.

Én jelenleg teljesen jól vagyok (kop, kop) de kitudja:))

Én nagyon, nagyon SZABÁLYELLENESEN élek, amit nem szabad azt teszek: szauna, szolárium, kemény torna, kondi terem, súlyemelés, túra stb. Viszont a lelkemnek ezek kellenek és az én életemért én vállalom a felelősséget, helyettem ugy sem élheti le senki (tán ez a legfontosabb)!!

 

Én azt ajánlom neked,(a döntés úgyis a TE kezedben van) ha véletlenül meg műtenek, add be a nyugdíjhoz az állapot rosszabbodást (több pénz és százalék), kérj a dokitól fürdő rehabilitációt, és feltétlen Tens gépet. Ez Neked mind igenis jár, az más kérdés megadják-e, viszont a te életed ezekkel könnyebbé válik, és nagyon sokat legyél vízben, és nagyon keveset ülj. Ha nem tudsz úszni, akkor csak lubickolj az is nagyon jó a testnek és a léleknek. Nem fontoss, hogy gyógyvíz legyen, nálunk nincs a környéken. 

Ennyi műtét után senki már nem lesz olyan mind régen sajna ezt tudomásul, kell venni.

 

Neked kell rájönnöd, arra mi lenne majd jó a LELKEDNEK (humor, társ, gyerek, kocsi, bútor stb) és TESTEDNEK (milyen torna, munka, cipő, párna stb) ehhez nagyon sok sikert kívánok neked és az ujj betegeknek is.

Helyetted ugy sem dönt senki!!

 

Egy ugyanazon betegség között egészen más a felépülés, általánosítani nem lehet és nem is szabad! Külömbözöek vagyunk más stílussal, mentalitással, érzékenységgel stb, de igy színes a világ

Viszont ennyi műtét után, muszáj megcéloznod, azt hogy TE, igenis fel kell, hogy épülj, mert magadnak tartozol ennyivel (nem lesz könnyű menet) de megéri.

Sok sikert hozzá!!

 

 

Bocs a gépem rosszalkodik (akár csak én):))

Előzmény: csarli88 (4574)