gitana19 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 404

Kicsit kibic vagyok. Állatorvosnak tanulok, nem Mo-n, és nagyon érdekel az ős- és réghonos háziállatfajták génmegőrzése. Akinek nyilvános a mélje, azzal majd igyexem privát is felvenni a kapcsolatot.

 

***

 

Meg van az a hogyishívják, ami miatt pár hete az Alföldön gebasz volt, persze senki nem tud róla, mert titokban kell tartani... Igaz, birkáknál volt gond, de a kecskénél ugyanúgy előferdül, és még kevésbé vannak ellenőrizve, mint a barik.

 

A CAE lehet, h emberre nem terjed, de a kecskeállományban épp elég bajt képes csinálni, megelőzni mindíg egyszerűbb, mint utólag mentesíteni.

 

A brucellózist épp azért kell ellenőrizni, hogy a mentes-státusz megmaradjon. Tbc dettó.

 

Normál ember honnét tudja, hogy az általad lefejt tej (meg a kecske tőgye) hogy nézett ki? Ha pl összekevered a többi tejjel, nem nagyon látszik.

 

A bluetongue tényleg fasság, illetve, hogy mentességet akarunk őrizni. Szúnyoghálót akarunk felhúzni, vagy mi? Van oltás, azt kéne elkezdeni. Lehetőleg, mielőtt a szúnyoginvázió elkezdődik.

 

Én sem vagyok híve annak, hogy a kevés állatot tartókat b*szogassák minden marhasággal, de némi alap azért illene. Ahogy ugye elvileg veszettségmentesek is vagyunk, ennek ellenére minden kutyát oltani kell, Bp közepén is.

 

A tenyésztés más dolog, ott szigorúbbnak kell lenni. Egyáltalán mit tartotok TI tenyésztésnek?

 

Amúgy nem akarok senkit kioktatni, csak a véleményemet szerettem volna elmondani, más szemszögből, a féltésés szívügy okán.

 

 

Előzmény: khirke (295)