pal007 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 37

Szia,
először is gratulálok, mert nagyon jó lett! Bár biztosan lehet majd még itt-ott finomítani, én speciál olyan vagyok, hogy mindig tudok valamit javítani magamnál. De nekem most nem jut eszembe egyéb. Bár egy lencse effekt a napból lehet hogy jól nézne ki?
Csak úgy finoman, mondjuk a ' radience="0.1" ' meg a ' blendmode="overlay" ' és akkor valami nem túl erős finom hatást kapunk. Mindenesetre egy próbát lehet, hogy megér. Az a tipp megoldás az nagy ötlet megjegyzem magamnak!


A feladványoddal kapcsolatban:

Hu....érthetően írtad, de azért feladta a leckét, mert én eddig ahogyan te is gondolom csak lemásoltam valakiről ezt a parancssort és alkalmaztam magamnál. Nagyjából értettem, hogy mi mire való de pontosan ami neked is ködös azon én eddig túlsiklottam. Gondoltam a papir elbírja így minek hagynám ki.
De kicsit kisérleteztem és nézelődtem:

Ez van a tutorials-ban, és ez szerintem pont ide vág:

<global onClick="visible=0" >
<spot id="pic1" url="picture1.jpg" pan="10" />
(this spot has no onClick so when you click it, the function global.onClick() fires with scope of pic1. I.e. visible=0 means pic1.visible=0. It makes the spot invisible).
<spot id="pic2" url="picture2.jpg" pan="20" />
<spot id="pic3" url="picture3.jpg" pan="30" onClick="" /> (this spot has onClick function (do nothing) and doesn't call global onClick)
</global>

Ezt én úgy értelmezem, hogy: A <global> tag -ban kihírdettük, hogy az 'onClick' parancs milyen funkciókkal bírjon. Például: <global onClick="valami történjen"
Az itteni funkciókat csak akkor tudjuk érvényesíteni, ha például a következőket írjuk lentebb majd -->
<spot id="valami" url="valami.jpg" pan="" tilt="" onOver="" onOut="" onClick="global.onClick()" />

Vagyis onClick és onClick funkciót különböztet meg és mivel a <global> tag közé van zárva ezért minden utána következő tagra érvényes az ott kihírdetett parancs.

Remélem tudsz követni, bár teljesen NEM biztos hogy jól gondolkozom. De ha az fentiekből indulunk ki tárgyunkkal kapcsolatban, akkor a 'hidePic' parancsnak a <global> tagban kell kihírdetve lennie.
És valószínű, hogy anno nem másoltad ki magadnak a hidePic() -ot a <global> -ból.
Végül még annyit, hogy én nekem sincs ilyen a <global> tagomban, de fogtam és töröltem a 'global.hidePic' -ból a 'global.' részt és semmi változás nem történt, ergo valami parancs hiányzik amit én is elfelejtettem anno kimásolni.
Ráadásul nekem nem tünteti el az egyik kép a másikat mikor rákattintok.

...nos kedves Takoca remélem most én adtam fől a leckét neked : ) Nincs kizárva, hogy egy csomó zöldséget hordtam itt össze, de azért próbáljuk már megfejteni, mert nagyon idegesítő, hogy nem értjük pedig biztos, hogy megoldható hiszen az egész a logikán, hatásokon-visszahatásokon alapszik.



Előzmény: Takoca_ (35)