OFF: kezd elöregedni a cd, de van egy nagy előnye, lehet rá borítót szerkeszteni a tetejére, élére. A borítón megfelelően részletezni mennyi bank, milyen bank, mekkora, mennyi presetet rejt? Egy szempillantással az egész tartalmat át lehet tekinteni.
A digitális lapozgatásba ebben az esetben bele lehet hülyülni. Ebből a szempontból azért elég 1GB, mert ha megtelt belőle 700MB, ki lehet írni cédére. Aztán egyéb keresésekkor hogy ne kelljen ezeken örökké átugrani, ki lehet törölni utána. Én ezért megelégedtem volna 512MB-al, az mindig ráfér a karikára.
Az ESI-nél továbbra sincs sok értelme, mert egy médián max 100 bankot kezel. A bankok általában 10-16MB-osak, az enyém 32, a betöltési időszükséglet miatt 40-50-nél följebb meggondolandó. Persze lehet menni 128-ig. Ha csordultig ki van használva a kártya, vinyó, stb, az is 2-3GB, de akkor azt nem lehet kimenteni cd-re, mert hardkopival mindig csak a fellelt első 700MB-ot fogja a program. Legalábbis ismereteim szerint.
A nagy EMU-k már 100×100bankot kezelnek. Mindenkinek munkamódszere válogatja. ON:
Belebotlottam olyan sampler CD-be, ahol Emerson killer synth, organs van.
A szintik valóban killerek, tetszett a Lucky Man.
Az orgonák: ugyanaz mint korábban. A kissé torzított 8888+3.p levéve lassú és gyors lezlivel, amit ütésérzékenységgel vált. Minőségi munkát végeztek. Sűrű mintavétel, szép loopolás, de a végeredmény: General Midi no.17 :-( :-)