mociga Creative Commons License 2008.11.19 0 0 281

"de fejlődik a világ"

Már megbocsáss, de egy fityfenét Kedves Pergynt! :-((

Én is csak beleugatok.

(Ha már bel(e)tó(n), bal(a)tón Balaton kapcsán szóba kerültem:-))

Vegyük észre a mószertant!! Látják ám, hogy egyre forróbb ez a kérdés. Összefognak a történeti nyelvészek a történelemgurukkal, hogy alátámasszák a nyelvtörténetet és viszont a történészek a nyelvészekkel a magyar  őstörténetüket. (Keletről menekülő vad harcos hordák, kik magukévá teszik az egész KM-et, mely még a római légióknak sem sikerült sosem.)  De a jelszó mindig csak ugyanaz marad: "ÁTVÉTEL". A kérdés csak az, hogy hunnan a francból, ha van egy olyan átvételi hely, forrás, amihez még csak tanálkozni sem kell népeknek. Igaz ez a szavakra, és ugyanúgy a jelekre is. A teremtészet mindenkihez ugyanúgy beszél hangzik, mondván mindenki (lénytől a történésig és eseményig) saját nevét és persze rajzol jeleket képeket, mindenki máshoz, mint ezekhez az "átkozott" magjárokhoz is. Ki hogyan hallgat a termő természetre. (Talán??? :-(((()

Nem kéne foglalkozni semmilyen népi, tört-tény-elmi eredettel, csak a természettel. Mi a fontosabb az ember számára? Az hogy most hun, vagy nem hun, s a nagy harcban el is huntak. (Nyomtalanul kivesztek tán azok, kik tulajdonképpen megdöntötték a római birodalom hatalmát, mintegy felszámolva azt?? :-)) Avagy, hogy megismerjük a világot, ami különben a Turtur által beidézett forrásokban is valahol benne van.  

"Az emberek halandó Istenek." Teremtők tehát.

Ui:

Különben ez egy áthelyezett topik? Mert sokkal korábban is szívesen becsatlakoztam volna, de nem láttam itt. (Gondolom a többség nagy bánatára. :-((()

Mellesleg a történelmi magyarországon bátor szóelemmel még elég sok helységnév volt található. Mára ennyi maradt:

A helység, város- vagy településrész neve Postai irányító- szám A helység jogállása vagy a településrész jellege Főváros, megye Távhívó körzet- szám Bátor 3336 Község Heves 36 Bátorliget 4343 Község Szabolcs-Szatmár-Bereg 42 Gagybátor 3817 Község Borsod-Abaúj-Zemplén 46 Nyírbátor 4300 Város Szabolcs-Szatmár-Bereg 42