toto92 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 567
Budapest felosztása 5 kerületre, version 0.1

Összedobtam egy 0.1-es verziót, egyrészt, hogy véleményezzétek, másrészt hogy megnézzem, látszik-e valami belőle a fórumon :)

Az I. kerület az a Várhegyet, valamint (nagyjából) a Hungária körgyűrűn belüli területeket foglalja magába. A II. az a M7-estől felfele, a III. onnan délre található. A IV. és V. kerület között pedig a Kerepesi út, valamint a mostani XVI. és a XVII. határa a választóvonal. Elsősorban a közlekedést, valamint a területek hasonlóságát (pl. a József- és Erzsébetvárosok nagyjából hasonlóak, nem akartam őket kettészelni a körútnál). Kisebb dolgokkal még lehet játszani (pl. hogy a Margitsziget hova tartozzon).

És akkor rögtön egy kis probléma: ha végig a Hungária a kerülethatár (fekete vonal), akkor a msotani XIII. kerület szépen ketté lesz vágva, noha túl nagy váltás nincs. Viszont ha a váci vasútvonal mentén lehozzuk, és a Szent István körút - Margit híd lesz a határ (kék vonal), akkor pedig Lipót- és Újlipótváros lesz kettévágva, és itt szintén nincs markáns különbség a körút két odlala között.