Dream-1 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 14488
Szia Pereszke!
Megörvendeztettél! Én is ezt gyűjtöttem be, és ilyennek gondoltam, h magról is vethető, legalábbis eddig így szaporítottam, igaz ugyan, h nem az általad most belinkelt képen szereplő növényt. De most ilyen van, és fogom is szaporítani. Amúgy nem nevetséges a gyógyszer készítés, és nem népi gyógyászatról van szó, hanem egyetemi tankönyvekben is szereplő dologról. Igaz, h a tankönyv még az átkosban készült, de semmi baj, én is ott szereztem a diplomáimat, és a gyógyszergyárban a korszerű további ismeretanyagot. Mindezt azért írom le, mert célzást tettél, h le kell darálni. Tényleg, ilyen művelet is szerepel többek között a gyógyszerkészítési műveleteim között, de más is..És a lényeg a kész gyógyi!
Különben a klasszikus gyógyszerek, mint tudod, a növények soraiból kerültek ki, sőt még a fél-szintetikusok is.. Ha érdekel, utána nézhetsz a thujon-nak, mint vegyületnek. Ez az egyik hatóanyag, amit ki kell belőle vonni, + persze egyebeket is és adni is kell hozzá, hogy hasonlítson is egy gyógyszer formátumra..
Még egyszer köszi a segítséget! A thujon occidentalis L ( Linné szerinti)?
Előzmény: Lila Pereszke (14487)